Norwegian med endelig rutetilbud for i sommer

Norwegian kan nå presentere sitt endelige rutetilbud i sommer. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Flyselskapene i Norge og Europa har vært tvunget til stadige endringer i rutetilbudet som følge av skiftende smittesituasjon. Nå har imidlertid Norwegian satt opp et rutetilbud som skal flys i sommer, og som selskapet også sier kan bli økt.

Hos Norwegian er kommunikasjonsrådgiver Eline Hyggen Skari optimistisk om tiden fremover med synkende smittetrend og økende vaksinering.

Endelig plan

Derfor kan selskapet nå presentere sin endelige ruteplan for de kommende månedene, og sier at selskapet også satser på å kunne komme med ytterligere rutesatsinger etter hvert:

– Ja, vi følger smitteutviklingen med argusøyne, og håper og ønsker å kunne åpne for flere avganger og destinasjoner allerede senere i år, sier Skari til flysmart24.

Mest populært

Hun sier at selskapet på sommerprogrammet – i juli og august – har mange ruter til de mest populære ferielandene som Spania, Hellas, Kroatia og Frankrike. Dessuten til viktige knutepunkter i Europa som Berlin, Paris og Barcelona. Dessuten Portugal, Polen og de tre baltiske landene. 

Hun sier at Norwegian er optimistiske med tanke på effen av regjeringens signaler om en videre åpning av samfunnet generelt.

– Vi krysser fingrene for at fortsatt økt vaksinering blant innbyggere i Europa og arbeidet med det felleseuropeiske vaksinepasset vil bidra til færre reiserestriksjoner og dermed at flere kan få reise igjen, sier Skari.

Hit skal de fly

Dette er destinasjoner i juli og august som blir Norwegians rutesatsing fra Norge. 

Fra Oslo: 
Alicante, Athen, Antalya, Barcelona, Beograd, Berlin, Billund, Burgas, Budapest, Paris, Chania, København, Faro i Portugal, Gdansk, Helsingfors, Keflavik, Krakow, London, Las Palmas, Malaga, Nice, Palanga og Vilnius i Litauen, Palma, Pristina, Riga, Split, Tallinn.

Fra Bergen: Malaga, Alicante, Evenes, Tromsø, Trondheim 
Fra Stavanger: Alicante og Malaga 
Fra Trondheim: Alicante 

Vanskelig å spå

Skari sier at det siste året har vist Norwegian at det er krevende å spå utviklingen av pandemien, og også Norwegian har vært nødt til å endre ruteprogrammet de senere månedene:

– Smittesituasjonen har kontinuerlig endret seg lokalt og nasjonalt, ikke bare i Norge, men også i de landene i Europa hvor vi har destinasjoner. Med bakgrunn i den usikre situasjonen har vi kontinuerlig måtte tilpasse vårt rutetilbud basert på etterspørsel, sier hun.