Oslo-rute startet midt i krisen – nå av de mest populære

Mannskapet på første Air Serbia-flyvning til Oslo i fjor sommer. Foto: Sebastian E Burmo

Flytrafikken tar seg sakte opp etter korona-krisen. Noen flyselskap har også brukt perioden med lav konkurranse til å øke sitt rutenett, slik som Air Serbia.

Selskapet startet i fjor en rute mellom Oslo og Beograd. Det skjedde i juli, like før pandemien forverret seg utover høsten.

Det viste seg på være et smart trekk.

Mest populært

Nå er ruten, som får sin fjerde ukentlige avgang nå i sommer, en av de nye rutene som selskapet har lykkes best med i hele Europa.

Selskapet er nå i ferd med å bygge opp rutenettet sitt igjen for å møte en forventet økt etterspørsel som følge av reduserte reiserestriksjoner.

– Vi har besluttet å øke antall flyreiser mot de mest populære destinasjonene i nettverket vårt. Dette er først og fremst destinasjoner som tradisjonelt har vært interessante for våre passasjerer i årevis, med unntak av flyvningene til Oslo, som ble lansert i fjor, men som allerede ble en av de mest populære rutene, sier Jiri Marek, daglig leder kommersiell og strategi i Air Serbia.

Flere avganger

I sommer kommer selskapet derfor til å fly ruten Oslo Lufthavn – Beograd enda en avgang per uke. Den startet i fjor med to avganger, nå er det altså dobling på gang. Ruten flys nå fredag, søndag, mandag og tirsdag.

– Ved å legge til en ukentlig flyvning på tirsdager, vil antall flyreiser til Oslo nå være opptil fire i uken i perioden mellom 13. juli og 17. august. Da vil passasjerene ha tilgang til ytterligere 1728 seter på flyvningene til den norske hovedstaden – et reisemål som til tross for pandemien ble et av de mest populære destinasjonene i Air Serbias nettverk veldig raskt etter introduksjonen i juli 2020, sier Marek.

Konkurranse

Air Serbia er det nasjonale flyselskapet i Serbia, og het tidligere JAT men skiftet navn til dagens i 2013.

Nå vil ruten Oslo – Beograd ikke flys uten konkurranse. Også Norwegian er inne på ruten, og har i sitt program fremover to og tre avganger (oktober) per uke.

Da rutedirektøren i Air Serbia, Bojan Arandelovic, klippet snoren da ruten åpnet sa han at ruten til Beograd ville bli populær både blant nordmenn på ferie og for serbere som skal besøke familie og venner, og for reisende som skal videre ut i verden.