Håper på lettelser og er klar til å øke tilbudet fra Norge

Emirates har vekst på sin Oslo-rute. Nå kan det bli flere avganger. Foto: Emirates

Norge-sjefen for flyselskapet Emirates håper at det skal komme lettelser i reiserestriksjonene i Norge, og sier at selskapet er klar til å øke rutetilbudet fra Oslo i løpet av senhøsten.

Terje Grue venter på at det skal åpnes opp for reiser til og fra De forente arabiske emirater, slik at passasjer-grunnlaget kan økes mot tidligere høyder.

Da hadde Emirates daglige avganger mellom basen i Dubai og Oslo Lufthavn. I dag er det tre ukentlige, og så stigende fra senhøsten av.

Kan bli flere

– Ja, vi håper å være oppe i fire ukentlige rundturer om ikke så lenge. Vi holder oss nøkternt til våre tre ukentlige gjennom sommerprogrammet, og øker til fire fra november. Dersom vi ser at markedet responderer på samme måte som i Danmark og Sverige, er det ikke usannsynlig med en raskere kapasitetsutvidelse. Vi føler dette svært tett, sier Grue til flysmart24.

De kommende månedene håper han skal være starten på veien tilbake til normale tilstander der selskapets Boeing 777 lander og tar av hver dag på Gardermoen.

Bedre i høst og vinter

Grue har tro på at Dubai, og det nordligste emiratet Ras Al Khaimah, skal gå en svært lys høst og vinter i møte.

– Vi ser gode bookingtall, og datoene rundt høstferien både på øst- og Vestlandet er allerede svært godt booket.  Ut i det videre nettverket er det fortsatt veldig fragmentert. Store destinasjoner som Thailand har fortsatt ikke åpnet helt, men interessen er der, sier Grue.

Han sier at det også drypper jevnt og trutt inn bookinger fra mange kanaler til Phuket, som åpnet for et forsøksprosjekt med karantenefri-reise for fullvaksinerte fra 1. juli.

Legger inn karantene-dager

Han sier at mange nordmenn velger å reise langt, selv nå under korona-pandemien.

De som har anledning til det, legger også inn noen dager for eventuell karantene når de returnerer til Norge.

– Vi ser at Maldivene er i veldig godt «sig» og det er ingen ting som tyder på at dette vil bremse opp utover høsten og mot jule- og vinterferie. Mauritius, som er en litt glemt ferieperle for mange nordmenn, viser også forsiktige, men gode tegn på norsk interesse fra senhøsten, sier Grue.

Håper på åpning

Folkehelseinstituttet vurderer løpende hvilke land og områder på EUs tredjelandsliste som har en smittesituasjon som gir grunnlag for noe mildere innreiseregler ved reiser til Norge, som å slippe karantenehotell. Disse landene omtales som «lilla land».

Foreløpig har ikke Dubai dukket opp på denne listen, menn det håper Grue skal endre seg:

– Vi venter spent på hvilke tredjeland regjeringen velger å eventuelt åpne for. Vi har selvsagt et håp om at man følger land som Spania, Italia og Hellas hvor De forente arabiske emirater er «grønt». Det ville åpne for turisme begge veier. Det sitter mange i Emiratene som sikler etter å oppleve vårt fantastiske land, sier Grue.