Tyrkia tvang Norwegian-fly til å snu nok en gang

For andre gang på få år har tyrkiske myndigheter nektet et Norwegian-fly å lande på lufthavn i landet. Foto: Norwegian

For andre gang på få år har tyrkiske luftfartsmyndigheter nektet et fly fra Norwegian å anløpe en lufthavn i landet. Lørdag skjedde det igjen.

Flyet fra Oslo, som skulle til det sørlige Tyrkia, ble lørdag avvist av tyrkiske myndigheter. Det nesten fulle flyet skulle lande på flyplassen i Antalya ved 11-tiden lokal tid, men måtte snu.

Årsaken var at tyrkiske myndigheter ikke godtok endret flyregistering fordi flyet som ble brukt på rute DY 1260 er blitt overført til norsk register.

Fylle drivstoff

– Dette blir korrigert umiddelbart i papirene til tyrkiske myndigheter. Et nytt fly og besetning er på plass på Oslo Lufthavn Gardermoen, skriver kommunikasjonsrådgiver Eline Hyggen Skari i Norwegian i en epost til flysmart24.

Flyet forlot Oslo Lufthavn klokken 14.00.

Etter at det ble avgjort at flyet ikke fikk lande på flyplassen i Antalya, snudde det hjem mot Oslo Lufthavn. Det måtte ned i den polske byen Krakow for å fylle drivstoff.

– Vi vil ta vare på passasjerene på best mulig måte ut ifra deres behov, og alle passasjerene vil blant annet få servert et måltid om bord. Vi syntes dette er fryktelig leit, og beklager de ulemper dette har for passasjerene, skriver Skari.

Har skjedd før

Forrige gang noe slik skjedde, var i 2018. Da ble saken omtalt i flysmart24, men forklart fra Norwegian med at flyet måtte snu «av operasjonelle årsaker.»

Passasjerene om bord fikk imidlertid fortalt at det var mangler ved flyets papirer som var bakgrunnen for at det heller ikke den gang ble gitt landingstillatelse i Antalya.

Dette er den største flyplassen for de selskapene som skal fly turister inn til den tyrkiske riviera. En annen flyplass, Gazipasa, ligger nær badebyen Alanya.