TUI kansellerer til ferieøya – Apollo fortsetter

Kreta er en av nordmenns absolutte feriefavoritter. Nå blir det færre charterfly til øya. Foto: Apollo

De norske charterselskapene har ingen enkel oppgave med å manøvrere sine tilbud etter smitteutviklingen i Europa. Nå har TUI bestemt seg for å avlyse turene til Kreta. Apollo Reiser fortsetter derimot med sine turer til øya.

TUI tok sin beslutning tirsdag:

– Etterspørselen har sviktet etter at øya har blitt mørkerød i det norske smittekartet. Det betyr at de som ikke har korona-sertifikat må i hotellkarantene når de kommer tilbake, sier kommunikasjonssjef Adam Györki i TUI til flysmart24.

Stanser i august

Dermed følger TUI etter Ving, som allerede i forrige uke bestemte seg for å stanse turene til den populære greske ferieøya.

Normalt er dette en av de mest populære feriedestinasjonene for nordmenn som foretrekker Hellas-ferie. Øya var åpen for norske turister noen få uker i fjor sommer også, og ble først tilgjengelig igjen da det norske reiserådet ble fjernet på forsommeren.

Men på grunn av den økende smitten i Hellas og de greske øyene, har også TUI besluttet at det skal være slutt på turene. Den foreløpig siste avgangen blir den 8. august.

Vil fortsatt dra

– Vi har i dag sendt melding til de berørte om dette. De får nå tilbud om å heller ombooke til Samos eller Rhodos, eller avbestille. Vi har ikke tatt stilling til når turene til Kreta skal gjenopptas igjen, sier Györki.

Hos Apollo Reiser, som har spesialisert seg på gresk ferie, er Norge-sjef Erik Haug derimot klar på at hans selskap fortsetter turene til Kreta, men sier de vil vurdere situasjonen fortløpende.

– Per i dag flyr vi til Kreta fra Oslo, Torp, Stavanger, Bergen og Trondheim. Fargen oransje til mørkerød regulerer innreisene til Norge.  De som ikke er vaksinert og derfor må i hotellkarantene får mulighet til å endre sin reise. Det er svært få av våre kunder som velger å benytte seg av dette.  Vi tolker dette som at de fleste som har bestilt en reise er beskyttet eller fullvaksinert, sier Haug til flysmart24.

Økt smitte

Hellas har i dag en økende smittetrend. For bare litt over et par uker siden hadde landet 71 smittede per 100 000 innbyggere.

I dag har dette tallet vokst til 292 smittede, og dermed langt over den grensen Folkehelseinstituttet operer med for grønne land.

Den er på 50 og 75 smittede, og færre enn henholdsvis 1 og 4 prosent positive prøver. Alt i løpet av en 14 dagers periode.