Restplassene er tilbake – ferietur for noen hundrelapper

Pakkereise-virksomheten er i gang igjen. Dermed har også de populære restplass-tilbudene dukket opp igjen. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Ventetiden er over for de som liker å jakte på de spesielt gode pakkereisetilbudene til Syden. De populære restplassene er nå tilbake etter å ha vært stanset siden i mars i fjor.

For bare noen uker siden kom de første charterflyene i luften igjen. Det åpnet for gjeninntreden av et populært tilbud for de mange prisjegerne som i disse dager kan sikre seg reiser til de populære landene rundt Middelhavet for noen hundrelapper.

Tilbudet er ennå nokså sparsomt, men er i falle fall i gang igjen.

Laveste pris 575 kroner

– Dette viser at hele pakkereisevirksomheten har kommet forsiktig i gang og at det igjen blir mulig å finne en Syden-tur til veldig god pris i tiden fremover, sier kommersiell direktør i Finn Reise, Terje Berge, til flysmart24.

Flere av de store charterselskapene i Norge har kastet seg på restplass-bølgen.

Det gjelder TUI, Ving og Apollo, som de største, i tillegg til andre nisjearrangører som bl.a. Nazar som markedsfører seg som et all inclusivce-selskap.

For de som jakter på billig-reiser, ligger det per tirsdag morgen inne enveisbilletter til henholdsvis Rhodos og Kreta med TUI for 575 kroner og 905 kroner. Avgangene er kommende helg.

«Voksen-rabatt»

Med Ving kan man bl.a. reise med fly til Chania på Kreta denne uken (29. juli) for 895 kroner og det tur/retur, mens pris med hotell er på 1 845 kroner for en uke.

Den som er kjapp med pakkingen kan reise til Gran Canaria allerede onsdag, også det med Ving, for 895 kroner – tur og retur.

Med hotell, i dette tilfellet «voksenhotellet» Sunprime Atlantic View, er prisen 1 945 kroner. Normalprisen er over 9 000 kroner per reisende.

Hotell inkludert

For den med et lengre opphold i tankene er det kanskje interessant at en tur/retur billett til Kreta er under tre hundrelapper dyrere. Den ligger ute for 1 188 kroner med avreise søndag og retur etter 14 dager.

For de som kan vente noen uker og heller vil ha tur der hotell er inkludert, har flere muligheter.

Prisene kan endre seg, men per tirsdag morgen er den lavest prisede turen inkludert hotell med Apollo til Lefkas i Hellas. Den ligger nå ute for 1 798 kroner per person på et enkelt hotell, og med avreise 23. august.

Norwegian Holidays har en rimeligere tur, til Agia Marina på Kreta, for 1 665 kroner. Den er dog bare fire dager lang.

Spania og Tyrkia med

For de som vil bo på en større øy, er det turer til Chania-kysten på Kreta for 2 250 kroner. Avreise 18. august, og opphold i en uke.

Pakkereise med Norwegian inkludert hotell til Alicante, denne er bare på fire dager, ligger ute for 2195 kroner, med avreise 28. august.

I tillegg til Alicante, nordmenns store Spania-favoritt, fins det også restplasser til Costa del Sol. Det er en annen favoritt, og med hotell-tilbud til Malaga-området.

Tyrkia er også representert på restplass-listene. Til Alanya i Tyrkia er prisen 2 245 og opphold på tre stjerners pluss-hotell, avreise den 28. august.