Flere luksustilbud i nordmenns vinterferie-favoritt

Det oppgraderte komplekset til RUI ruver i landskapet på sørspissen av Gran Canaria. Foto: RUI

Mange nordmenn kjøper seg gjerne opp til høyere standard på hotell for å få mer kvalitet ut av ferieoppholdet. Nå har tilbudet på nordmenns feriefavoritt vinterstid fått en ny og eksklusiv tilvekst.

Kloss inntil de kjente sanddynene i Maspalomas på Gran Canaria ligger øyas nye 5-stjernets hotell. RIU Palace Maspalomas har nylig gjennomgått en omfattende oppussing og alle de 367 rommene er blitt oppgradert.

Det hvite og ruvende hotellkomplekset, som det har vært jobbet i fem pandemi-måneder med å endre, har også endret markedsfokuset.

Bare for voksne

Det har blitt et såkalt voksenhotell. Det betyr 18 års aldersgrense for å kunne ta inn der. Dette er en voksende hotell-trend, som er et tilbud for de som ikke ønsker å bo på de ellers så vanlige familiehotellene.

Med oppgraderingen av RIU-hotellet har myndighetene på Kanariøyene fått oppfylt enda et ønske om å få opp kvaliteten på hotellene på ferieøyene.

Den uttalte og langsiktige målsettingen er å ikke være så avhengige av en konstant voksende turistflom. De vil at færre turister skal betale mer for seg. Slik skal de skape grunnlag for det de omtaler som en mer bærekraftig næring.

Pengene sitter løst

Hotellet har et stort tilbud av ulike restauranter, sportsanlegg med tilgang til golfbane samt ulike velværetilbud.

Et av hotellets to bassenger er blitt flyttet for å gi gjestene tilgang til sol større del av dagen.

Alle undersøkelser viser at turistene etterspør mer kvalitet på bostedene. Stadig flere besøkende er også villig til å betale for slike tilbud.

Terje Berge er kommersiell direktør i Finn Reise. Han har fulgt utviklingen mot stadig flere eksklusive hoteller på typiske feriedestinasjoner:

Øverste klasse

–  Helt siden jeg selv jobbet i charterbransjen har det vært de beste produktene som alltid har blitt booket først. i riktig etasje og utsikt mot sjøen. Mange nordmenn prioriterer familieferien veldig høyt og pengene sitter løst, sier Berge til flysmart24.

Han sier det er fornuftig av reisemål som Gran Canaria å legge mer vekt på en mer bærekraftig turisme der man ikke er avhengig av en stadig økende turistflom:

– Overturismen må endres. Vi må få bærekraftige løsninger der man fokuserer på upscale produkter der man ikke trenger det store volumet, som ikke er bærekraftig, for å tjene penger, sier Berge. 

For Gran Canarias vedkommende har utbyggingen av det som kalles «luksus-stripen» på øya vært rundt området Meloneras, helt på sørspissen av øya.

5-stjerners samlet

Det ligger tett inntil det området som det nyåpnede RIU-hotellet ligger. Ingen andre steder på øya er det større konsentrasjon av 5-stjereners hoteller enn her.

Her ligger fra før av flere hoteller i den øverste klassen, der servicen er oppgradert og tilbudet av aktiviteter og ulike velværetilbud er større enn på familiehotellene.

RIU har allerede 5-stjerners Hotel Palace Oasis, mens Lopesan-kjeden har Villa del Conde Resort, Hotel Faro og Lopesan Baobab Resort.

Seaside-kjeden bidrar med Seaside Palm Beach-hotellet, også det har 5- stjerner.