Norwegian snart tilbake – Wizz Air åpner to nye ruter

Norwegian tilbake på Torp fra mars, og Wizz Air øker. En god uke for Sandefjord-lufthavnen. Foto: Torp Sandefjord lufthavn.

Dette ser ut til å bli en lykkelig uke for Sandefjord Lufthavn på Torp. Nå melder Norwegian at selskapet kommer tilbake til flyplassen etter krisen, også Wizz Air øker med to nye ruter fra flyplassen.

For Torp er Norwegian et meget viktig flyselskap. Det fordi det har et godt grep om norske reisende, og tilbyr flyreiser til steder der passasjervolumet et stort – Spania.

Nå har selskapet gjort det klart at det gjenåpner direkterutene til Malaga og Alicante. Dette er ruter som Ryanair flyr i dag, men som ikke er satt opp for neste sommer. I alle fall ikke ennå.

Ventet på

Det skjer fra sommerprogrammets start neste år. I mars letter det første Norwegian-flyet fra Torp siden samfunnet stengte ned på grunn av pandemien.

Norwegian vil ha to ukentlige avganger til Malaga og ukentlige avganger til Alicante fra Torp. Billettene som legges ut for salg vil ha en pris som starter på 399 kroner, og de første flyvningene er satt opp 27. og 28. mars 2022.

– Denne gladmeldingen ha vi ventet lenge på og dette er utrolig positive nyheter for alle Norwegian-fans i hele Vestfold og Telemark. Vi vet på bakgrunn av tilbakemeldinger at vi har mange lojale Norwegian-passasjerer på Torp som har ventet tålmodig på denne gladmeldingen, sier Tine Kleive-Mathisen, markeds- og kommunikasjonssjef på TORP Sandefjord lufthavn.

Wizz Air øker

Men det skjer mer positivt på Torp. Onsdag meldte det ungarske flyselskapet Wizz Air at de igjen øker på Torp. Torsdag kom ny rute.

Selv om Wizz Air har trukket seg ut av det norske innenriksmarkedet, har det absolutt ikke noen planer om å forlate det norske markedet. Nå åpner selskapet enda en ny rute til Sandefjord Lufthavn Torp.

Det skjer fra den albanske hovedstaden Tirana.

Den nye ruten starter 11. november, og skal flys to ganger i uken – tirsdager og lørdager. Billettene ligger ute allerede, og prisen starter på 30 euro – rundt 300 norske kroner.

Til Sarajevo

Så kommer melding torsdag om at selskapet også åpner Torp-rute til Sarajevo.

Den starter 15. desember og er så langt satt opp to ganger i uken.

Wizz Air har fra før av en rekke ruter fra Sandefjord-lufthavnen.

Fra før av flyr Wizz Air bl.a. til Tallinn (starter 1. november), Riga, Vilnius, Warszawa, Bucuresti og Beograd.

Etter at Wizz Air la ned sin innenrikssatsing fra Oslo Lufthavn, er rutetilbudet langt mer beskjedent derfra.