Syden-prisene stuper for de som kan ta fri nå

Syden-reiser går nå på billigsalg. Her fra Puerto de Mogan på Gran Canaria. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Har du ferie til gode og korona-sertifikat på mobilen, er muligheten her for alle tiders billige ferieturer til Syden. En kombinasjon av fortsatt reiserestriksjoner og snart avsluttet sommerferie for skolene sender prisene til bunns.

Alle de tre store charterferie-selskapene – Ving, TUI og Apollo – ligger nå ute med feriereiser der både fly og hotell er inkludert, for et par tusenlappen per person. Flyreiser selges for noen hundrelapper.

– Prisnivået er normalt  på sitt laveste i august måned når skolene starter opp igjen. I år får vi koronaeffekten med lave salgstall på toppen. Det gir det prisnivået folk ser i de neste par ukene i år, sier Norge-sjefen for Ving, Marie-Anne Zachrisson til flysmart24.

Tar ikke av

En prissjekk flysmart24 har gjort torsdag morgen viser at selv charterselskapenes beste hoteller er på billigsalg. I enkelte tilfeller er det snakk om en tredjedel av opprinnelig pris for reiser i august og september.

Pakkereisene har vært innstilt siden pandemien slo ut reiselivet i mars i fjor, og først i slutten av juni kom selskapene i gang igjen.

Selv om mange markeder har åpnet og reiserådet fra UD er opphevet, har etterspørselen etter turer i sommer ikke tatt av ennå. For de som har korona-sertifikat kan hjemreisen skje uten karantene eller test av noe slag.

For tiden ligger det ute en rekke godbiter for de som har anledning, først og fremst til reisemål i Spania og Hellas.

Erna gir håp

– Det har vært svakt salg noen uker nå. Men når statsminister Erna Solberg nå har sagt at vi skal leve som normalt igjen fra slutten av september vil nok også pakkereisesalget ta seg opp igjen, sier kommersiell direktør i Finn Reise, Terje Berge, til flysmart24.

Det setter også Zachrisson sin lit til:

– Nå håper jeg at kundene våre går fra å drømme og planere til å faktisk bestille sin neste ferie. Vi vet at mange lengter etter å reise. Det er også positivt at de fleste fullvaksinerte nordmenn nå har forstått at de helt fint kan reise utenlands og komme tilbake til Norge uten krav om karantene eller karantenehotell, sier hun.

Fly-godbiter

For de som kun er interessert i kun flyreiser til de populære feriemålene, er tilbudene meget gode.:

Apollo selger flyseter til Parga den kommende uke til 495 kroner tur/retur. Dessuten til Kreta fra Bergen for 698 kroner, et tilbud som fra Oslo starter på 999 kroner, også det tur/retur.

TUI selger flyreiser til Rhodos og Samos for henholdsvis 1 615 og 1630 kroner, med avreise kommende helg.

Ving selger flyreiser til Split for 895 kroner med avreise kommende mandag, og til Parga og Preveza for 295 kroner – også det tur/retur-pris per person.

Den som vil til Gran Canaria med Ving kan kjøpe en flybillett som ikke koster mer enn 695 kroner tur/retur, med avreise den 18. august.

Ferie med hotell

De som vil ha ferietilbud med hotell, trenger heller ikke tømme kontoen.

Ving ligger torsdag morgen ute med tilbud til Gran Canaria, der pakketurene koster fra 1 945 kroner, med hotell i laveste klasse.

Legger man på bare noen hundrelapper ligger hotell i selskapets eksklusive Sunprime-klasse, Atlantic View, ute for 2 545 kroner per person, med avreise den 18. august. Normalprisen er nær 7 000 kroner per person.

For den som vil til Split i Kroatia selger Ving nå restplasser med hotell i grei 3-stjernes klasse på Zaja Apartment for priser som starter på 2 295 kroner per person.

Greske øyperler

Apollo markedsfører seg som Hellas-spesialisten, og har derfor en rekke tilbud liggende ute til de greske øyer.

En ukestur til Kreta, med avreise førstkommende lørdag ligger ute for 2 268 kroner per person med hotell. Tilbudene omfatter reiser til hoteller i bl.a. Georgioupolis, Platanias og Rethymnon.

Til Lefkas går hotellpakke med frokost inkludert for 1 898 kroner per person, her er det avreise førstkommende mandag. Dette er feriereiser som er satt ned med 72 prosent i pris.

Rhodos-turer neste helg går for 2 241 kroner per reisende, her er det i laveste prisklasse snakk om hoteller som ligger i Lardos, Rhodos by og Tilos.