Har overtatt posisjonen som verdens beste flyplass

Den internasjonale flyplassen i Doha, Hamad, er blitt kåret til verdens beste i 2021. Foto: Hamad

I år etter år har den internasjonale flyplassen i Singapore, Changi, vært kåret til verdens beste flyplass. Nå er vinnerrekken brutt av en Midtøsten-flyplass som nå seiler opp som en ettertraktet lufthavn med god kvalitet og økende tilbud.

Det er snakk om Qatars fremdeles relativt nye internasjonale flyplass, Hamad International Airport i Doha. Den er nå kåret til verdens beste i 2021 av det anerkjente globale ratingbyrået Skytrax.

Det at Hamad var en av de sentrale flyplassene som valgte å holde åpent under hele pandemien har ikke gått ubemerket hen for de tusener av flypassasjerer over hele verden som har stemt frem flyplassen til posisjonen som den nå får.

Raskt ute

Flyplassen var også rask med å installere og påby smitteverntiltak for både reisende og ansatte, og det mens pandemien ennå var ny og konsekvensene av det da nye og ukjente viruset var uklare. Lufthavnen tok grep for det verste.

Det får flyplassen nå betalt for:

– Det er med stor stolthet vi mottar denne utmerkelsen, sier driftssjefen på flyplassen, Engr. Badr Mohammed Al-Meer, i forbindelse med kåringen.

I tillegg til dette har flyplassen, i kjent Midtøsten-tradisjon, et stort, variert og til dels eksklusivt servicetilbud og et meget stort utvalg av butikker.

Opprettholdt Oslo-rute

I tillegg har landets nasjonale flyselskap, Qatar Airways, sin hub her og det med et rutetilbud som strekker seg over hele verden.

Om ikke flyplass-hederen var nok, ble nylig Qatar Airways kåret til årets flyselskap av det australske analyseselskapet Airline Ratings, slik flysmart24 har meldt.

Qatar har bl.a. en rute til Oslo. Den ble i likhet med mange andre holdt åpen under pandemien, og var ofte eneste mulighet for nordmenn som ønsket å komme seg hjem fra andre deler av verden.

Når Changi-flyplassen er detronisert, er det ikke bare Haman-flyplassen som har tatt dens plass øverst på pallen.

De 10 beste

Nummer to i Skytrax’ kåring for 2021 er Tokyo Haneda nummer to, og Changi henvist til en tredjeplass.

Tre av de 10 beste er i Europa.

På de neste plassene kommer Seoul Incheon, Tokyo Narita, München Airport, Zürich Airport, London Heathrow, Kansai International Airport i Japan og Hongkong Internasjonal Airport.

Skytrax har som vanlig også en liste over de 100 beste flyplassene i verden.

Her finner vi Helsinki Vantaa Airport på plass nr. 13 mens Kastrup ved København er på plass nummer 18.

Oslo Lufthavn har falt ned fra 60. til 80. plass mens Arlanda utenfor Stockholm er på 91. plass.