Lanserer tre nye ruter og øker til Syden-favoritter

Det nye norske flyselskapet Flyr lanserer nå tre nye utenlandsruter. Selskapet varsler at det snart kommer flere rutenyheter. Foto: Kåre M. Hansen

Det nye norske flyselskapet Flyr er i støtet, og lanserer i dag tre nye ruter. Alle til utlandet. I tillegg økes frekvensen til de populære rutene til Middelhavet.

De nye rutene er fra Oslo til København, Paris og Roma. Alle tre er blant de mest etterspurte reisemålene for nordmenn som skal på storby- og jobbreise i Europa.

I tillegg øker selskapet antall avganger på rutene fra Gardermoen til de spanske reisemålene Alicante og Malaga.

Mange har ønsket

Selskapet har i sin presentasjon til investorene listet opp en rekke nye ruter som selskapet har til hensikt å kaste seg inn på.

Til nå har mangel på flykapasitet vært en brems. Selskapet har bare to egne fly, men får om kort tid levert to nye. Det gir muligheten for å ekspandere:

Stor etterspørsel

– Vi lytter til kundene våre, og svært mange har ønsket seg Flyr-ruter til København, Paris og Roma. I tillegg har vi nå også gleden av å utvide vårt rutetilbud for reiselystne nordmenn som vil til Middelhavet, sier Thomas Ramdahl, kommersiell direktør i Flyr, i en pressemelding torsdag.

I Paris skal selskapet fly til hovedflyplassen Charles de Gaulle, mens man i Roma skal bruke Fiumicino. Dette er flyplassene som både SAS og Norwegian også bruker.

København skal flys to ganger i uken, mandager og fredager med start 15. oktober. Paris to ganger i uken, torsdager og søndager, med start 14. oktober. Og så Roma på fredag og mandag, start 15. oktober.

Billettprisene starter på 312 kroner på de nye rutene.

Flere avganger

Ramdahl varsler også at selskapet innfører flere ukentlige avganger til to av de tre utenlandsrutene som allerede er i sving.

Til Alicante har man til nå fløyet på lørdager, og til Malaga på lørdager og søndager.

Fra13. oktober blir det ifølge Flyrs ruteoppsett tre ukentlige avganger til Malaga der man også flyr på onsdager, mens Alicante også får tre avganger i uken – tirsdager, torsdager og lørdager.

– Flyrs første utenlandsruter gikk til Nice, Alicante og Malaga 21. august. Selskapet har i etterkant opplevd stor etterspørsel fra nordmenn som ønsker seg flere ukentlige avganger til Alicante og Malaga, sier Ramdahl om bakgrunnen for den økte satsingen.

Varsler opptrapping

Billettene til det nye rutetilbudet ligger ute for salg.

I meldingen i dag varsler Ramdahl også at det er flere rutenyheter på gang om ikke så lenge. Selskapet skal få enda flere fly utover høsten og forvinteren.

Det gir mulighet for å tilby enda flere ruter:

– Ja, Flyr vil de kommende ukene lansere flere spennende reisemål bekrefter Ramdahl.

Flyrs strategiske satsing har vært basert på en gradvis og kontrollert opptrapping, etter at selskapet kom i gang med sine første ruter i sommer.