Mulighet til å kjøpe ekstra komfort på alle billetter

Det nye norske flyselskapet Flyr med flere ruter, og muligheten for å reservere ledig midtsete. På bildet kabinansatt Mari Lunde. Foto: Flyr

For mange som reiser med fly er det viktig å kunne sikre seg ekstra komfort ved å kjøpe ledig sete ved siden av seg. Etter smitteutbruddet synes mange det også er en ekstra sikkerhet å ikke ha noen for tett innpå seg under en flytur.

Derfor har flere flyselskap innført muligheten for å reservere ledig midtsete, mot ekstra betaling, også hvor dette ikke er inkludert i billettprisen.

Nå kommer det nye norske flyselskapet, Flyr, med dette tilbudet.

– Dette er et tilbud som mange har etterlyst, sier kommunikasjonsdirektør Anita Svanes i Flyr til flysmart24.

Inkludert i billetten

Det er lansert samtidig som selskapet går ut med en liste over nye destinasjoner.

For de som har kjøpt de såkalte Fleks-billettene, er ledig midtsete ikke et tillegg, men inkludert i prisen. Dette er den dyreste billettkategorien, og som gir muligheten til å velge blant de seks første radene i flyene.

Her har Flyr fra starten blokkert midtsetet, og garanterer utvidet plass.

Siden selskapet bruker en flytype som har tre og tre seter i bredden, vil det bli mulig å kjøpe et ledig midtsete mot ekstra betaling.

To priser

Nå kommer muligheten for å kjøpe seg større armslag også for de som reiser på de billigste billett-typene.

Prisen for de nye tilbudet blir 350 kroner for reiser på innlandsrutene, mens det blir 500 kroner for ledig midtsete på utenlandsrutene.

Prisene gjelder uavhengig av flytid.

Det er samme pris for en kjapp tur innom Sør-Norge på litt under timen, og til og fra Nord-Norge der flytiden er nesten det dobbelte.

Flyr følger dermed etter bl.a. SAS som har innført samme tilbud for en tid tilbake.

Annen fremgangsmåte

Her her kundene hatt mulighet til å kjøpe et garantert ledig midtsete, og det til priser av 599 på innenriks og mellom 899 og 1499 på Europa- og interkontinentale ruter til USA og Asia.

Hos Norwegian er det også mulig å bestille ekstra midtsete, og her er fremgangsmåten at man må ta kontakt med selskapet for bestilling for så også å reservere setet ved siden av.

Norwegian har ikke en fast pris for dette, men prisen vil være den som er aktuell på bestillingstidspunktet. Du må betale dobbelt opp.

Trapper opp

Flyr, som kom i gang med sine ruter den 30. juni, operer i dag åtte ruter.

Selskapet startet med rutene fra Oslo til Tromsø, Evenes og Bodø, for så å utvide med Bergen og Trondheim.

Det har så langt tre utenlandsruter, fra Oslo til Alicante, Malaga og Nice. Dette er de mest etterspurte rutene for nordmenn til Sør-Europa.

Flyr har varslet en opptrapping av rutetilbudet med det første.