Flyplass-stillhet på Gardermoen til 400 kroner timen

Disse boksene skal være et tilbud om stillerom for reisende på Oslo Lufthavn. Foto: Kåre M. Hansen

I løpet av de siste ukene har det dukket opp flere mobile «bokser» rundt om på innlands-terminalen på Oslo Lufthavn. Så viser det seg at dette er tilbud om stillerom, kontorplass eller møterom.

Pris? Fra 200 til 400 kroner timen.

Hos Avinor ser man dette som et nytt og spennende tilbud til reisende. Det retter seg mot passasjerer som i all hast trenger et sted å sitte for å jobbe, ha video-møter på flyplassen eller rett og slett bare ta en telefon i fred og ro.

– Det er en test på et antall måneder for å se om tilbudet med kontorplass eller møterom «on the go» kan dekke et behov i markedet, sier kommunikasjonssjef Gurli Høeg Ulverud på Oslo Lufthavn til flysmart24.

Flere bokser utplassert

Det er selskapet Work & Go som står bak Avinors nye tilbud. Det er plassert ut flere bokser i ulike størrelser på den norske hovedflyplassen.

– Vi er nå i en testperiode og merker økt etterspørsel etter kontortjenester gjennom wogow-systemet. Samtidig legger vi merke til at også antall nye sluttbrukere øker og henvendelsene vi får fra reisende er utelukkende positive. Dette er noe de forretningsreisende har behov for i på jobbreise, sier adm. dir. Lasse Schrader Kristiansen i Work & Go til flysmart24.

Tilbudet er basert på behov for korttidsleie.

Private forhold

– De fleste som har tatt i bruk stillerommene har brukt dette for privat kommunikasjon som telefonsamtaler og videokonferanse, mens andre igjen har brukt det for å kunne sitte i fred og jobbe konsentrert. Vi får også interessante data rundt varighet og tidspunkter på døgnet og ukedager. Stillerommene har vært i drift siden midten av juli og vi forventer økende bookinggrader ettersom antall forretningsreisende stiger og antall reisende på flyplassen øker. Det vil si at behovet for stillerom øker når antallet i terminalen øker, sier Kristiansen.

Prisen er 200 kroner halvtimen for de største boksene, som vises på bildet ovenfor. Det fins også en mindre type, beregnet på bare én person.

Kan bli flere

I Avinor er man spent på hvordan dette tilbudet, som i første rekke retter seg mot forretningsreisende, vil bli tatt imot.

Boksene fins i en-person størrelse også, de koster 198 kroner i timen. Foto: Work & Go

Skulle kontor-utleien vise seg å bli en suksess, vil tilbudet bli utvidet til andre flyplasser:

– Ja, etter endt testperiode vil tilbudet bli evaluert. Om det viser seg at det er et tilbud de reisende setter pris på vil antall og plassering bli besluttet for de enkelte lufthavnene, sier Høeg Ulvrud.

– Noen vil oppfatte en pris på 400 kroner timen som temmelig drøy?

App-styrt

– Prisen på leie av arbeidsboksene varierer avhengig av størrelse. Prisene er satt basert på sammenlignbare tilbud i markedet. Prisen på tjenesten vil bli evaluert etter endt testperiode, sier hun.

Kristiansen sier at selskapet sammenligner prisen med leie av lignende rom på møteromssenter og kontorhoteller.

– Jo nærmere man er knutepunkter og sentrum av store byer, jo høyere blir prisene på leie av private rom, møterom og kontorer, sier han.

Reservasjoner og betaling skjer via en egen app. Avinors kommersielle utbytte av boksene består av leieinntekter.

For de som har mindre krav til egnetheten og bare trenger et sted å sitte og slappe av mens man venter på flyavgang er det også et eget areal på den nye piren, pir nord, for dette.

En annen stillhet

Fra Avinor understreker man at begrepet stillerom om disse boksene ikke må forveksles med tilbudet om stillerom som har vært på flyplassen på Gardermoen nesten siden den ble åpnet.

Det er et eget rom som er et tilbud til reisende som skulle få behov for et skjermet sted for stillhet, meditasjon og bønn.

Work & Go har spesialisert seg på kontorutleie, men har også nå satset på utleie av mobile stillerom. Ved siden av OSL er det også plassert ut bokser på Oslo S.