Flyr utvider igjen – over 30 nye ruter er planlagt

Det nye norske lavprisselskapet Flyr tar av til stadig nye reisemål. I dag blir Stavanger lagt til rutekartet. Foto: Per Einar Jansen

Det norske flyselskapet Flyr har ikke før åpnet tre nye ruter før selskapet går ut med ytterligere rutesatsing. Denne gangen er det ny rute i Norge som kommer, og selskapet varsler allerede nå enda flere ruter om kort tid.

Denne gangen er det rute fra Oslo til Stavanger som kommer, og den åpnes den 31. oktober.

Med denne ruteutvidelsen har Flyr «satt seg» på alle de store hovedrutene i Sør-Norge siden selskapet allerede flyr til Bergen og Trondheim fra Oslo Lufthavn.

Men selskapets ambisjoner er atskillig større, og det har over 30 ruter på ruteplanen sin.

«Lytter til kundene»

Flyr er sikker på at den nye ruten fra Gardermoen til Sola vil dekke et behov:

– Stavanger er det reisemålet vi har fått aller flest ønsker om til vårt kundesenter og på sosiale medier. Vi lytter til kundene våre, sier sier Thomas Ramdahl, kommersiell direktør i Flyr.

Med Stavanger-ruten begynner rutenettet i Norge å bli relativt stort og dekker de fleste av de større flyplassene her i landet.

I Norge har Flyr allerede ruter til Tromsø, Bodø, Evenes, Bergen og Trondheim.

Flere fly

I tillegg er flere utenlandsruter allerede i gang. Flyrs første utenlandsruter gikk til Nice, Alicante og Malaga 21. august, og så sent som i forrige uke kom Paris, København og Roma inn på rutekartet.

Det skjer fordi selskapet får tilført nye fly. De siste utvidelsene av ruteprogrammet dekkes med fire fly, opplyser kommunikasjonsdirektør Anita Svanes i Flyr til flysmart24.

Når Flyr presenterer sin Stavanger-rute i dag, melder selskapet samtidig at det de kommende ukene vil komme flere nyheter og flere nye reisemål fra flyselskapet.

Mer Norge og Spania

Da er det, ut fra det selskapet har kommunisert, snakk om et 30-talls nye ruter.

I første omgang et det to ruter som står på vent:

Det dreier seg om rute fra Oslo til Ålesund, og fra Gardermoen til Barcelona. Dette er de to siste destinasjonene som ikke er startet, i henhold til den planen selskapet selv gikk ut med til investorene tidligere i år.

En gjennomgang flysmart24 har gjort viser at Flyr har holdt seg lojalt til den opptrappingsplanen som selskapet har kommunisert overfor markedet som fase én.

Dette kan bli de neste

Selskapet har også lansert en fase to og fase tre. Tidspunktet for når disse fasene er basert på antall fly, og ikke nøyaktig tidfestet.

I fase to, som baserer seg på at selskapet har vokst fra dagens fire til 20 fly i drift, er rutekartet atskillig mer omfattende.

Innenlands satser Flyr da på rute mellom Oslo og Molde, Haugesund i tillegg til Alta.

På utenriks er det enda en rute til Spania – til Palma på Mallorca denne gangen. I tillegg satser Flyr på ruter til populære reisemål som London, Athen, Amsterdam, Praha og Berlin.

London skal flys både fra Oslo og Bergen, ifølge den informasjonen selskapet har gått ut med.

Så til Kanariøyene

I fase tre blir rutenettet igjen kraftig utvidet. Da dreier det seg innenlands om å knytte både Molde og Kirkenes til rutekartet.

For Spania-farere er det da duket for avganger både til Las Palmas på Gran Canaria, og en rute også til naboøya Tenerife.

For øvrig har Flyr da også planlagt ruter til Lisboa og Faro i Portugal, til Sicilia og Sardinia i Italia, Split og Dubrovnik i Kroatia samt til Korsika.

På planen står dessuten Larnaca på Kypros, Antalya i Tyrkia, Kreta (Chania) og Korfu i Hellas, i tillegg til flere aktuelle europeiske byer: München, Praha, Budapest, Krakow, Gdansk, Vilnius, Tallinn og Riga.