Så er USA-trafikken i gang for alvor – to ruter fra Norge

SK 907 på vei ut fra gate på Oslo Lufthavn, første avgang fra Gardermoen etter at USA åpnet for vaksinerte. Foto: SAS

Klokken 11.26 forlot SAS rute 907 gaten på Oslo Lufthavn. Det var ingen tilfeldig avgang, men den første non stop flyvningen til New York fra Gardermoen etter at amerikanerne åpnet opp for innreise igjen.

Det var ikke vanskelig å konstatere at både flyvningen og åpningen i USA var etterlengtet:

SAS har solgt billetter i stort antall for denne åpningen, og til de andre avgangene til Nord-Amerika siden USA besluttet å åpne opp for vaksinerte fra Norge og andre europeiske land.

SAS: – En stor dag

– Dette er en stor dag for oss i SAS. Flere kan reise nå til USA for å besøke familie, venner, kunder og kolleger. Vi ser at dette har vært etterspurt, og det var en flott opplevelse å være til stede under avgangen i dag, sier konserndirektør i SAS, Kjetil Håbjørg, til flysmart24.

Han sier at SAS’ avganger ikke bare er viktig for passasjerene:

– Våre flyvninger er fortsatt også veldig viktig for dem som frakter cargo mellom våre to kontinenter. Det er stor etterspørsel etter frakt, spesielt fisk fra Norge til USA, sier han.

Første etter åpning

New York-ruten har vært fløyet siden i sommer, men onsdagens avgang var den første som var i gang etter åpningen. Den skal flys to ganger i uken i vinter. Til nå har den vært fløyet med mye frakt og færre passasjerer.

Nå blir det flere passasjerer, og det tar heller ikke lang tid før New York-ruten får selskap.

Det skjer allerede på fredag, klokken 09.40. ‘

Da letter et annet langdistansefly fra Gardermoen, det med retning Miami. Denne ruten skal alternere mellom Oslo, Stockholm og København.

Avgangene

For Oslos vedkommende vil Florida-ruten ha avgang til USA på fredager, og innebærer en gjenopptakelse av en rute som ble startet for mange år siden men som har hatt en langvarig korona-pause.

På grunn av økt etterspørsel har SAS oppdatert trafikkprogrammet og øker antallet flyvninger til og fra USA.

Antall bestillinger av flyreiser med SAS til USA i jule- og nyttårsperioden har økt kraftig. SAS tilbyr opptil 100 flyvninger per uke over jul og nyttår mellom Skandinavia og USA.

– Det er utrolig gledelig at vi nå kan øke antallet flyvninger og tilby de reisende muligheten til endelig å reise til den andre siden av Atlanteren for å oppleve USA og treffe slekt og venner, sier Sandlund.

Slik blir programmet

Fra 8. november gjenopptok SAS ruten til Miami fra Stockholm, mens den starte onsdag fra København og fra Oslo 11. november. SAS vil ha daglige flyvninger i vinter fra Skandinavia til Miami.

SAS øker også antallet avganger til New York og flyr fra og med november totalt to ganger daglig fra København, i tillegg til avganger også fra Oslo og Stockholm.

SAS flyr daglig til Chicago fra København og starter opp flyvninger fra Stockholm til Chicago fra midten av desember.

Fra København øker SAS antallet avganger til Los Angeles, San Francisco og Washington DC i perioden rundt jul og nyttår.