Selskapet har verdens beste økonomi-klasse

Økonomiklassen hos Singapore Airlines blir kåret til verdens beste. Ansatte som skal jobbe på selskapets fly blir drillet grundig. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Pandemien har tatt nakketak på verdens luftfart. Likevel fortsetter de årvisse kåringene blant flyselskapene, selv om noen av kåringene har tatt en kort pause under de verste periodene. En av de aller mest prestisjefylte konkurransene er nå klar med sin 2021-kåring.

Det dreier seg om World Travel Awards, en slags luftfartens og reiselivets Oscar-utdeling. Den har bl.a. bedt reisende om å plukke ut flyselskapet som de mener har den beste økonomi-klassen.

Det kom inn over 2 millioner stemmer, det høyeste antall noen gang i denne kåringen.

Premie-dryss

Nå er vinneren klar: Singapore Airlines.

Det er slett ikke noe ukjent selskap når det dreier seg om å kunne smykke seg med nye titler i ulike kåringer.

Det har haglet med priser og utmerkelser til selskapet for service og kvalitet. Spesielt for de som reiser på første klasse eller i business-seksjonene, og som har kunnet nyte luksusen foran i flyene.

Ikke rart at selskapet er ett av 11 i hel verden som kan smykke seg med tittelen «5 stjernes flyselskap» hos et annet ratingbyrå, Skytrax.

De beste i klassen

Nå er det imidlertid World Travel Awards det dreier seg om, og her vanker det gull-medalje også for den selskapets billigste klasse og der de fleste tross alt reiser.

Når utmerkelsen denne gangen ble tildelt Singapore Airlines var det i konkurranse med 12 andre og velkjente flyselskaper.

De øvrige selskapene som var nominert i denne klassen var bl.a. de europeiske selskapene Air France, British Airways, tyske Lufthansa samt tyrkiske Turkish Airlines.

Kun vinneren blir plassert, rangeringen av de andre selskapene blir ikke offentliggjort.

Innarbeidet pris

Det var Dubai-baserte Emirates som vant prisen i fjor, men måtte nøye seg med å være nominert i år. De øvrige nominerte i denne klassen var bl.a. Qatar Airways, Ethiopian Airlines og Cathay Pacific med base i Hongkong.

Dessuten var Oman Air, Vietnam Airlines, Etihad Airways og Air Mauritius blant de som publikum kunne stemme på.

World Travel Awards er en godt innarbeidet utmerkelse, og ble etablert i 1993. Den deles normalt ut hvert eneste år med flere arrangementer i de ulike regionene.

«Verdenskåring»

Denne gangen er det «verdenskåringen» som har funnet sted der alle flyselskaper i verden kan være med, men må først bli nominert.

Verdens beste selskap var det, som flysmart24 har meldt tidligere, Emirates fra Dubai som stakk av med. Her konkurrerte vinneren bl.a. med Singapore Airlines, Lufthansa og Turkish Airlines.

Kåringen omfatter også en egen klasse for business-avdelinger. Her stakk Etihad Airways, fra De forente arabiske emirater, av med seieren. Blant de nominerte her var bl.a. også Aeroflot, Air France, Lufthansa og British Airways.