Norwegian klar til å trappe opp på kort varsel

Norwegian klar for avgang igjen. Selskapet satser på en rask opptrapping så snart etterspørselen tar seg opp. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Som andre flyselskap har Norwegian måttet kutte i rutetilbudet som følge av omikron-varianten. Nå har selskapet blikket stivt festet på billettsalget og er klar til å gire opp så snart etterspørselen viser at nordmenn igjen vil på vingene igjen.

– Vi tilpasser oss hele tiden etterspørselen i markedet. Det betyr at vi kommer til å øke rutetilbudet i det øyeblikket vi opplever at kundene igjen kan og vil reise med Norwegian, sier kommunikasjonsrådgiver Eline H. Skari i Norwegian til flysmart24.

Inntrykket av at noe er i ferd med å skje er tydelig. De kan følge kundenes aktivitet på nettet og ser at det pågår et omfattende reisesøk. Folk er imidlertid fremdeles litt avventende med å gå derfra til å faktisk bestille.

Det som skal til

Skari er derfor ikke i tvil om at reiselysten er der. Norwegian tror at færre reisehindringer og redusert smittetrussel i Europa er det som skal til for at reiseaktiviteten skal ta seg opp igjen:

– Ja, det er vår klare oppfatning at når våre kunder kan reise uten å bekymre seg for mye over smitte og karantene, så vil veldig mange ønske å gjennomføre en reise. Oppdemmet reiselyst er stor. Mange av våre kunder har utsatt planlagte reiser. Andre sitter i disse dager på gjerdet og ser an situasjonen med omikron-viruset, sier Skari.

Hit vil nordmenn reise

Skari forteller at det er tydelig å se hvor nordmenn helst nå vil reise, så snart forholdene ligger til rette for det.

Resultatet levner ingen tvil om hvor nordmenns drømmer går:

– Vi har godt med besøk på nettsidene. Vi ser at det søkes på både de typiske og populære sol- og bade destinasjonene som Las Palmas, Alicante, Tenerife, Nice og Antalya. Dessuten til mange av Europas hovedsteder som Berlin, Paris, Wien, Riga og Roma, forteller hun.

Sikker på økning

Dersom smittesituasjonen forbedrer seg er Norwegian relativt sikker på at trafikken vil øke mot og gjennom sommermånedene. Det gjelder både innenriksflyvninger og på flyvninger til destinasjoner i Europa.

– Når det gjelder sommerprogrammet så er det rutene som allerede ute som er det vi planlegger å fly. Dersom dette ikke endrer seg, vil vi da ha omkring 70 fly i luften, sier Skari.

Tar seg opp raskt

Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs i WinAir mener det ikke vil ta veldig lang tid før den første oppturen i flytrafikken melder seg:

-Jeg tror innenlands etterspørselen tar seg opp mot slutten av januar og februar, og inn mot vinterferien. Utenlands tror jeg etterspørselen nok vil henge litt etter. Dette fordi ferie- og fritidsmarkedet ennå litt reservert mot utenlandsreiser. Men at det blir et bedre første kvartal i år for fly og charter i forhold til i fjor, er jeg temmelig sikker på, sier Elnæs.