Flybilletten koster bare litt mer enn en trikke-billett

Ryanair og Wizz Air er to aggressive konkurrenter som kjører billettprisene helt til bunns nå. Foto: Shutterstock

Den som skal bevege seg med trikk eller buss i Oslos omegn må betale 38 kroner for en enkeltbillett. Den som skal reise et par timer med fly ut i Europa i februar og mars, trenger bare å legge til 13 kroner.

Flybillettene går nå unna for bare 51 kroner.

Slik er situasjonen på flymarkedet for tiden. Etterspørselen er for noen ruters del på frysepunktet og flyselskapene presser prisene helt til bunns i håp om at folk skal riste av seg dagens omikron-sjokk, og legge ut på reise igjen.

To timer for en 50-lapp

Det gjelder også det norske markedet, der lavprisrivalene Ryanair og Wizz Air overgår hverandre når de nå har innledet kappløpet mot prisbunnen.

En prissjekk flysmart24 har foretatt viser at Wizz Air ligger én -1 – krone foran Ryanair. Wizz Air selger billetter fra Oslo Lufthavn og Torp Sandefjord Lufthavn til 51 kroner. Ryanair ligger på 52 kroner for de aller billigste.

Wizz Air skal ha 51 kroner for en tur fra bl.a. Oslo Lufthavn til Gdansk, Poznan og Krakow i Polen. I noen tilfeller er det snakk om flyturer som varer over 2 timer, og som koster litt mer enn en trikkebillett i hovedstaden.

Jekket opp

Fra Torp Sandefjord lufthavn, hvor Wizz Air er en stor aktør, er det også billigsalg for tiden:

Her legger selskapet seg også på 51-kroners nivået, og også det spesielt til polske reisemål som Gdansk, Katowice, Poznań og til Warszawa Chopin.

Ryanair tar 52 kroner for en billett fra Oslo til polske Katowice, og har jekket opp prisen på billettene til London Stansted fra 52 kroner til 99 kroner. Ingen ågerpris, det heller, for en flytur som også varer i et par timer.

Fly to for prisen av én

Onsdag hadde selskapet det Ryanair kaller en en lyn-kampanje.

I slike kampanjer tilbyr man 2 for 1-billetter, og der to passasjerer reiste for prisen av én. Disse tilbudene vil svært sannsynlig dukke opp igjen.

Også de to norske lavprisaktørene Norwegian og Flyr ligger ute med gode priser, ikke minst på flyvninger til Middelhavskysten.

Det er tross alt dit de aller fleste utenlandsreisende skal nå om dagen.

Til Middelhavet

Flyr selger billetter fra Oslo til Alicante for 364 kroner én vei, Malaga for 454 kroner én vei mens billettene til Nice går fra 494 kroner.

Norwegian flyr fra Oslo Lufthavn spanske Alicante og Malaga for 389 kroner. De som i stedet for sol og strand vil ha seg en bytur til London, kan oppnå dette for 279 kroner per strekning.

PS: Prisene som er oppgitt er funnet fredag morgen 28. januar. Flyselskapenes prising er dynamisk og kan endre seg raskt.