Flyekspert: – Blir helt vanvittige billettpriser til USA

Det nye islandske flyselskapet Play overrasket markedet med rute fra Norge til USA i dag. Foto: Play Airlines

De som planlegger å ta turen over Atlanteren når pandemien er mer avklart, kan glede seg til tidenes prisfest. Nytt selskap til USA dukket opp i dag. Fremdeles venter markedet på at det delvis Bjørn Kjos-eide flyselskapet Norse Atlantic Airways også skal komme på rullebanen.

I dag dukket islandske Play overraskende opp med en rutelansering fra Trondheim, som blir det nye selskapets tredje rute til USA.

Det starter sine flyvinger fra Værnes i juni, med priser som i lanseringen ligger under tusenlappen én vei. To avganger i uken, tirsdager og søndager fra Norge, med mellomlanding i Reykjavik.

«Blir vanvittige priser»

– Det kommer til å bli vanvittige lave priser. Det blir tidenes prisfest på billetter til USA når Norse Atlantic kommer i gang, tror jeg, sier flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs til flysmart24.

Islendingene legger seg ikke bare lavt i pris, de «snapper» også samme flyplass som Norse Atlantic har tenkt å bruke på sine flyvninger til New York. Det dreier seg om Stewart International Airport som ligger nordøst for verdensmetropolen.

Reisende fra Trondheim blir nå tilbudt billetter fra kroner 1 499, mens returen fra New York er priset enda lavere. Her skal Play ha 109 amerikanske dollar. Det utgjør med dagens kurs 966 kroner.

Norse vil fly enda billigere

– Jeg tipper vi ser priser fra Norge til USA for under 1000-lappen, når Norse setter i gang. Dette kan bli moro å følge med på, sier Elnæs.

Han minner om at begge selskapene – Play og Norse – har en kostnadsbase som ligger langt under det Norwegian Air International hadde. Det fløy langruter inntil pandemien.

– Dermed ligger det an til vanvittig lave priser. Vi kan derimot ikke regne med at det blir mengder av billetter til slike priser, advarer Elnæs.

Tilbyr non stop-ruter

Mens Play vil fly til USA via Reykjavik, vil fordelen til Norse Atlantic være at selskapet skal fly non-stop mellom Norge og USA.

Norse har i utgangspunktet sagt at det skal fly fra Oslo, Paris og London til New York, Los Angeles og Fort Lauderdale i Florida.

Selskapet har ennå ikke gått ut med noen oppstartsdato, og kommunikasjonsdirektør Lasse Sandaker-Nielsen vil ikke si noe mer konkret om dette overfor flysmart24 tirsdag.

PS: Play er et islandsk selskap som er bygd på restene av det konkursrammede lavprisselskapet WOW. Det har også rute fra Stavanger til Reykjavik, og har også søkt om trafikkrettigheter for rute Oslo Lufthavn til Reykjavik.