Lot som han var turist – rundstjal nyankomne gjester

Mens gjestene var opptatt med å sjekke inn på hotellet på Mallorca, forsynte tyven seg av verdiene i folks kofferter. Foto: Guardia Civil

Folks reiseaktivitet er i ferd med å ta seg opp igjen. Da dukker det også opp en side ved denne aktiviteten som ikke er spesielt hyggelig for alle de som blir rammet: Turist-tyvene slår til igjen.

Som mannen på dette bildet. Situasjonen er fanget inn av et overvåkingskamera på et hotell på Mallorca for en tid siden og viser en klassisk hendelse:

Nye turister har akkurat kommet til feriehotellet. Mens eierne av bagasjen er opptatte med å sjekke inn og før noen får sukk for seg, rapper tyven kofferten fra eieren og tømmer den senere for verdisaker.

«Hold øye med bagasjen»

Mannen ble senere tatt av politiet, og det ble avslørt at han og andre kriminelle sto bak en rekke tyverier fra turister bare de seneste ukene.

Politiet på Mallorca ber nå folk om å ta vare på sine personlige eiendeler til enhver tid, skriver Diario de Mallorca. Spesielt de mest verdifulle og enkle å stjele: lommebøker, vesker, mobiltelefoner, nettbrett og bærbare datamaskiner.

Hos Europeiske Forsikring ber man nordmenn om å huske på oppfordringen om å passe på verdisakene, også når man har kommet inn på det man oppfatter som antatt sikkert område:

Tømmer bankkort

–  Ja, de generelle anbefalingene gjelder fortsatt. Ikke putt verdigjenstander i innsjekket bagasje, hold øye med bagasje og eiendeler, pass godt på mobil og lommebok på restauranter og lignende, sier kommunikasjonsdirektør Andreas Handeland i Europeiske til flysmart24.

Mannen var også ute etter vesker, og det har blitt oppdaget av han har brukt av eierens bank- og kredittkort.

At det knytter seg en stor aktivitet rundt det å loppe nyankomne turister for deres bagasje, har flysmart24 fortalt om i flere saker tidligere.

Ved ankomst

For noen måneder siden dreide det seg om en gjeng kriminelle som hadde spesialisert seg på å forvirre og så stjele folks bagasje mens de var for å hente leiebil på flyplassen i Alicante.

Mens folk lastet inn i leiebilene, sørget de for å trekke oppmerksomheten bort fra eiendelene som medhjelpere sørget for å stjele og laste inn i en bil som sto parkert ved siden av.

Også disse ble tatt, og det viste seg at virksomheten hadde vært meget omfattende.

Unngå Norge-merker

Et annet yndet sted bagasjetyver operer på, er i nærheten av bagasjebåndene på flyplassene.

Det at folk gjerne klistrer på ulike merkelapper på koffertene for å gjøre det lettere å oppdag dem i vrimmelen av bagasje, kan være til god hjelp for kriminelle.

Europeiske har tidligere anbefalt om ikke å klistre Norge-merker på bagasjen fordi tyvene ofte går etter kofferter fra folk som kommer fra land som oppfattes som velstående, advarte Europeiske.