Lanserer fem nye ruter – får helt ny flytype i neste uke

Stadig flere nye ruter fra det nye norske flyselskapet Flyr. Neste uke får selskapet sitt første Boeing 737 8 Max-fly. Før sommeren kommer det ytterligere rutenyheter, lover Flyr. Foto: Flyr/Boeing

Det nye norske flyselskapet Flyr fortsetter sin opptrapping, og lanserer i dag fem nye ruter. Samtidig varsler selskapet at det kommer enda flere rutenyheter før sommeren.

De nye rutene er alle fra Oslo Lufthavn, og skal flys til Stockholm, Billund, Edinburgh, Pisa og Praha.

Nå utvides også selskapets flypark. I neste uken får Flyr sitt første av i alt seks fly av typen Boeing 737 8 Max.

Starter i april og mai

Med den siste ruteutvidelsen vil Flyr ha bygd seg opp siden starten i fjor sommer med stadig flere utenlandsruter fra Oslo, i tillegg til direkteavganger fra Bergen og Trondheim til Alicante.

Oppstart for Praha og Stockholm er den 7. april. Første flyvning til Billund og Edinburgh er 8. april og for Pisa er første avgang den 6. mai.

– Vi har fått mange ønsker fra våre kunder om Stockholm, Praha, Pisa, Edinburgh og Billund og er svært fornøyde med å kunne tilby disse fem etterspurte reisemålene, sier kommersiell direktør i Flyr, Thomas Ramdahl, i en pressemelding torsdag.

Han bekrefter også at det er mer på gang, og at selskapet de kommende ukene vil lansere flere reisemål for sommerprogrammet.

Tre konkurrenter

At Flyr satser på nye ruter til bl.a. Stockholm og Billund på Jylland betyr at det vil være tre selskaper som konkurrerer på disse linjene etter april.

Fra før av flyr både SAS og Norwegian til disse flyplassene. At Arlanda nå, kommer på rutekartet betyr også at Flyr nå dekker alle skandinaviske hovedsteder etter som København har vært fast rute en stund nå.

Direkterute til Edinburgh er også inne i ruteprogrammet til Norwegian og SAS, mens bare Norwegian flyr til Praha direkte.

Nå blir det mer konkurranse, og trolig et enda tøffere prispress.

Bygger seg opp

Flyr er stadig i en oppbyggingsfase etter at selskapet startet sin første flyvning i fjor sommer. Etter å ha startet med kun innenriks trafikk, har Flyr bygd seg opp med et stadig større rutenett også på utlandet.

Selskapet har nylig fått sitt sjette fly, en Boeing 737-800. Det er samme flytype som selskapet tidligere har satset på.

Neste uke får Flyr imidlertid overlevert det første av seks fabrikknye fly av typen Boeing 737 8 Max fra Boeing-fabrikken i Seattle. Flyr opplyser til flysmart24 at flyet etter planen skal overtas neste onsdag på Boeing Field utenfor Seattle, og lande i Oslo neste torsdag.

Det er en flytype som har lavere drivstoff-forbruk enn den klassiske 737-utgaven, men som også har lenger rekkevidde. Det åpner for satsing på lengre ruter enn i dag.

Raskere oppbygging

Med denne leien er selskapet også inne i en raskere oppbygging. Det ser ut til å være perfekt timet i forhold til at reiserestriksjonene i Europa stadig blir færre, og passasjertrafikken tar seg opp.

Samtidig henter selskapet inn ny kapital etter en tøff start der Flyr, i likhet med de øvrige flyselskapene, har vært knallhardt rammet av passasjersvikt som følge av pandemien og reiserestriksjoner.

Ambisjonen er å vokse med nye fly utover i året, og selskapet tar sikte på at det disponerer mellom 12 og 18 fly ved slutten av inneværende år.