Fjerner krav om korona-sertifikat flere steder

Livet som turist på Mallorca blir litt enklere fra helgen av. Da skrotes krav om korona-sertifikat. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Til nå har kravet om å være fullvaksinert og kunne vise gyldig korona-sertifikat vært en betingelse for å slippe inn på restauranter og kjøpesentra mange steder. Nå fjerner av en nordmenns største feriefavoritter dette kravet.

I en melding fra Govern de les Illes Balears torsdag ettermiddag skriver lokalregjeringen av kravet fjernes fra lørdag av. Det gjelder ferieøyer som bl.a. Mallorca, Ibiza og Menorca.

– Covid-sertifikatet vil ikke lenger være obligatorisk for tilgang til innendørs plasser eller sosial samlinger fra denne lørdagen av, skriver regjeringen i en kort meddelelse.

Fri adgang

Dette betyr at de som i tiden fremover setter kursen mot disse ferieøyene, ikke trenger å bekymre seg for om det er mulig å nyte mat og drikke innendørs på restaurantene.

Krav om korona-sertifikat fjernes for alle formål som er relevant for turister:

Fra helgen av er det fri tilgang til barer, restauranter, treningsstudioer og andre kulturelle arrangementer. Også krav til å vise korona-pass for adgang til nattelivet blir fjernet samtidig.

Også Andalucia på fastlandet har besluttet å fjerne krav om korona-sertifikat. Det skjer fra tirsdag den 15. februar.

Bedret smittesituasjon

Som flysmart24 kunne fortelle forleden, har Mallorca og andre feriesteder langs Middelhavet et lavere smittenivå enn i Norge.

Smittesituasjonen på øyene har også blitt noe bedre den senere tid, selv om antall smittetilfeller fortsatt er høyt.

På en uke falt antall smittetilfeller fra 2 246 per 100 000 innbyggere, til 1 663 tilfeller – oppdatert i går, onsdag.

Lokalregjeringen mener nå at smittesituasjonen er under kontroll, og at de har fått oppnådd et av de viktigste målene med sertifikatet: Å få flere til å vaksinere seg.

Gode nyheter

For fastboende og turister på Mallorca er dette den andre gode korona-nyheten på kort tid.

Det er ikke mange dagene siden det langvarige påbudet om å bruke munnbind utendørs ble besluttet fjernet. Påbudet ble, som flysmart24 har meldt tidligere, avsluttet i dag, torsdag.

Spania har vært blant de europeiske land som har hatt påbud om munnbind, både inne og ute. 

At kravet om korona-sertifikat også blir fjernet, kommer som bestilt for turistindustrien. Den har som mål å starte turistsesongen fra 1. mars, et par måneder tidligere enn før pandemien.