Ble stanset av korona – nå åpner Flyr mange nye ruter

Nå storsatser det nye norske flyselskapet Flyr igjen. Selskapet lanserer flere nye ruter før sommeren. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Det nye norske flyselskapet Flyr er på hugget. Etter at selskapet ble tvunget til å kutte i ruter på grunn av omikron-utbruddet før jul, har selskapet nå storsatset på rutefronten. Det fører bl.a. til at ruten til Gran Canaria settes i gang igjen.

Dette skjer etter at Flyr måtte stanse den samme ruten så sent som i januar. Da selskapet skulle prøve seg på ruten, skjedde det samtidig som omikron-varianten av korona meldte sin tilstedeværelse.

Det fikk raskt konsekvenser, også på flytrafikken som da var inne i en generell vekstperiode.

Tørket inn

Oppstarten skulle skje i desember, men reaksjonen i markedet på omikron var at nye billettbestillinger tørket inn igjen. Det gjorde tidspunktet for å starte en ny rute da veldig vanskelig.

Derfor gjennomførte Flyr bare noen få avganger på ruten fra Oslo Lufthavn til Las Palmas før ruten ble stanset. Det førte til at SAS og Norwegian igjen ble alene blant ruteflyselskapene om å betjene Gran Canaria non stop.

Nå er markedet tilbake, og Flyr varslet gjennom en større artikkel i flysmart24 oppstarten av over 20 nye ruter i sommer og høst.

Første avgang

Ruten til Gran Canaria har nå fått en dato, og dermed er det igjen tre rutefly-aktører på denne ruten.

Første avgang skal skjer den 17. august, og med avganger på onsdager og lørdager.

– Vi starter med to avganger i uken, og så blir det økt frekvens utover senhøsten og vinteren, sier kommunikasjonsdirektør Anita Svanes i Flyr til flysmart24.

Vinterrutene kommer

De to ukentlige avgangene er satt opp ut oktober måned. Dette er ikke tilfeldig, men tidspunktet da flyselskapene skifter fra sommer- til vinterruter.

Da dukker Flyr opp med flere avganger til Las Palmas:

– Vi starter med tre ukentlige avganger når vinterprogrammet starter. Det blir flyvinger mandager, onsdager og fredager, sier Svanes.

Kan bli mer

Det kan komme enda mer, men det er avhengig av at selskapet får flere landings- og avgangstider (slots) på flyplassen i Spania.

– Ja, vi får se hva som er tilgjengelig av slot de andre dagene før vi kommer med noe mer, sier hun.

Flyplassen har begrenset kapasitet, og som ny aktør kommer Flyr heller ikke fremst i køen når det søkes om ledige slot-tider.

Ruten til Gran Canaria er imidlertid bare en av flere nye ruter som Flyr har lagt ut for salg foran sommeren.

Flere nye ruter

Selskapet åpner rute til Portugals nest største by, Porto, fra den 1. juli, samt til Faro på Algarve-kysten fra den 2. juli.

Det kommer også flere ruter til Spania, bl.a. til Valencia fra 3. juli og til Ibiza fra 9. juni. Også til hovedstaden Madrid kommer det ny rute, det skjer fra 23. juni.

Nye greske forbindelser blir Athen og Thessaloniki, mens det i Italia skal flys både til Venezia, Napoli, Palermo på Sicilia og Alghero på Sardinia.

Dessuten får Kroatia en ny rute i tillegg til allerede varslede Zadar. Det blir Dubrovnik, som settes i gang fra 13. juni.