Nå er weekend-turen like enkel som før korona-krisen

For de som savner London-turene, er det en lettelse at reiserestriksjonene fjernes fra fredag morgen. Foto: Gatwick Airport

Lyst på en kjapp shopping-tur til London igjen, og en pint på en engelsk pub? Fra fredag klokken 04 er dette like enkelt som før pandemien.

En slik tur trenger man helle ikke vrenge pengeboka for å kjøpe. Billettprisene er kjørt til bunns.

Åpningen for en enklere tur skjer fordi Storbritannia fjerner alle innreise-restriksjoner natt til fredag. Det gjør plutselig London-turen fri for både PCR-test, innreiseskjema og korona-sertifikat.

Husk gyldig pass

Da kan både vaksinerte og uvaksinerte spasere inn i landet, og kun passe på at man har et gyldig pass på innerlommen.

Har du det i orden ligger London og alle andre steder i Storbritannia åpent for å kunne besøkes, uten videre plunder. London er det i særklasse mest populære reisemålet for nordmenn som skal på weeknd-tur.

Da er det også slutt på alle karantene-bestemmelsene som kom i forbindelse med korona-tiltakene i Storbritannia, melder landets Utenriksdepartement på sine nettsider.

Ikke munnbindkrav

Landet fjernet også krav til bruk av munnbind allerede i januar i år, og derfor vil det ikke være nødvendig å ta hensyn til denne regelen – verken i butikker, puber eller andre innendørs-områder. Heller ikke på buss eller t-banen.

Også landets hovedflyplass, London Heathrow har fjernet krav til bruk av munnbind mens man oppholder seg i terminalene.

Strekningen mellom Norge og Storbritannia, og i særdeleshet mellom Oslo og London, er blant de med den heftigste konkurranse.

Lave priser

Det sørger for meget lave priser på denne flystrekningen.

De som leter etter de aller billigste billettprisene, finner nå Ryanair-billetter fra Oslo Lufthavn til London Stansted fra 79 kroner – per strekning. Dette var de laveste prisene flysmart24 fant torsdag morgen.

I tillegg til Ryanair operer også Norwegian på London-ruten, med priser fra 279 kroner én vei til Gatwick-flyplassen, mens SAS og British Airways flyr til London Heathrow.