Økt reiselyst – opptil 15 avganger til London hver dag

London er i skuddet som aldri før, og Norwegian bidrar til at det i dag har blitt opptil 15 daglige avganger fra Oslo. Foto: Norwegian

Under pandemien har det til tider vært vanskelig å finne direkteavganger, selv til de mest populære reisemål. Nå er forholdene i ferd med å vende tilbake slik de var før krisen. Til London er det for tiden opptil 15 avganger fra Oslo til London om dagen.

Et tydelig utslag av dette ser vi på salgsstatistikken til landets største uavhengige flybillettportal, Finn Reise. Her er London det nest mest bestilte reisemål for flybilletter, bare slått av Oslo.

Hos flyselskapene har Storbritannia fått en virkelig boost den siste tiden.

Restriksjoner fjernet

– Vi merket kraftig økt etterspørsel etter billetter både til London og Manchester da britene bestemte seg for å oppheve alle innreise-restriksjoner, sier kommunikasjonsrådgiver Eline Skari i Norwegian til flysmart24.

Fra fredag morgen er det ikke lenger noe igjen av de til tider strenge innreisekrav til Storbritannia. Under pandemien har reglene vært mange, med korona-test både før og etter ankomst i tillegg til karantene. De har vært konsekvent håndhevet.

Det har holdt mange borte fra å ta seg en tur til verdensmetropolen, som er populær både for shopping og underholdning.

Merket en stund

Nå er byen i ferd med å gjenvinne sitt tidligere marked. Nå er det bare et gyldig pass nordmenn trenger for å komme inn i landet:

– Salget av billetter til London er meget bra, og et har vi i grunnen merket siden februar. Nå til påsken er etterspørselen ekstra høy, så det er tydelig at mange setter pris på at det har blitt enklere å reise inn i Storbritannia, sier kommersiell direktør Terje Berge i Finn Reise til flysmart24.

At flyselskapene er raske til å snu seg etter den økte etterspørselen, er tydelig.

Det er ikke mange ukene siden det bare var en håndfull daglige avganger fra Gardermoen til flyplassene rundt London.

Eksplodert

Nå har flyprogrammet nærmest eksplodert:

På enkelte dager, spesielt på tirsdager, er det nærmest en luftbro mellom de to hovedstedene. Det er ikke færre enn 15 daglige avganger som gir folk reisemuligheter gjennom hele dagen.

Flest avganger har SAS og British Airways med fem ruter til London Heathrow. Det er det samme antall avganger som disse to selskapene hadde på det meste før pandemien.

SAS-avgangene starter klokken 07.55, og fortsetter klokken 13.15, 15.05, 17.10 og 20.15.

Viktig reisemål

Dernest har British Airways, som lenge hadde stanset alle sine flyvinger til Gardermoen, kommet inn med avganger klokken 07.05, 11.45, 14.15, 17.00 og 20.50.

Norwegian ligger inne med tre avganger til London Gatwick klokken 07.10, 13.05 og 18.45, mens Ryanair har to avganger til London Stansted klokken 13.10 og 19.55.

Skari i Norwegian sier at det er svært positivt for selskapet å se at en så viktig destinasjon som London og Storbritannia nå virkelig tar av:

Testkrav

– Nå har det blitt mye enklere å reise igjen og det gleder vi oss over. Når det gjelder reiser til London og Manchester så merket vi en økt interesse først og fremst da testkravene og andre restriksjoner ble lempet på i forrige runde. Generelt merker vi at det er stor reiselyst og det gjelder også på rutene til Storbritannia i tiden fremover, sier hun.

Billettene er fortsatt billige til London.

Ryanair ligger ute med priser fra 79 kroner én vei, Norwegian har billetter fra 279 kroner én vei, hos BA er det priser fra 336 mens det med SAS koster fra 449 kroner.