Kjent ferieflyselskap vekker oppsikt med nytt utseende

Slik ser flyene til Condor ut etter at de har fått nytt utseende. Foto: Condor

For nordmenn som ferierer i Sør-Europa er det tyske flyselskapet Condor et kjent innslag på flyplassene langs Middelhavskysten.

Nå har selskapet skiftet utseende, og det med farger som ikke vil gjøre det vanskelig skille det fra konkurrentene.

Selskapet har nemlig valgt en svært utradisjonell ny maling: Striper rundt hele flykroppens lengde i fargene gul, rød, blå, grønn og beige. 

«Latterlig at jeg elsker det»

I presentasjonen fra selskapet i dag, mandag, heter det at «for fremtiden vil Condor bruke striper i fem farger. Condor er inspirert av parasoller, badehåndklær og strandstoler, og utvikler seg til et særegent og unikt ferieflyselskap.»

Det nye utseendet vekker allerede oppsikt på flynettsteder, bl.a. i «One Mile at a Time», der forandringen omtales slik:

– Da jeg så det første gang, trodde jeg at det var en vits. Men etter hvert fremstår det så latterlig at jeg elsker det, skriver nettstedets reporter.

Gjenkjennelig

Reporteren er imidlertid ikke i tvil om at Condors nye utseende vil vekke oppsikt på flyplassene selskapet anløper.

På Twitter er reaksjonene også sterke, og folk som kommenterer saken skriver at de først trodde det hele var en april-spøk. Det var det absolutt ikke.

– Uverdig. Ser ut som fengselsceller, heter det bl.a mens andre ber om at dette bare må være midlertidig. – Det er helt forferdelig, skriver de.

Condor holder fast på at dette er en god og fornuftig løsning for et flyselskap som nå skifter fokus:

– Condor er ferie og Condor skal være lett gjenkjennelig. Det nye designet som vi nå lanserer skal vare inn i fremtiden, sier Ralf Teckentrup, administrerende direktør i Condor.

«Sommer, glede og mangfold»

Tanken bak omtaler selskapet slik:

– Vårt nye varemerke er striper, og fargene står for mangfold. Vårt mål var å gi Condor en spesiell visuell uavhengighet der stripene er et uttrykk for sommer, glede og frihet, heter det.

Det første flyet med det nye utseendet tar av til Lanzarote tirsdag, det er en Airbus A321 med gule striper.

Condor har drevet ferieflyvning over hele verden, og var i sin tid et datterselskap av Lufthansa.

Sterling brukte farger

Etter hvert ble det oppkjøpt av britiske Thomas Cook Airlines, og har i dag er utseende som sterkt minner om Thomas Cook sine fly.

Condors utseende har minnet sterkt om Thomas Cook-flyene

Foto: Condor

Et annet selskap som har brukt fargene som blikkfang på sine fly, var det tidligere skandinaviske selskapet Sterling Airlines. De opererte i sin tid med røde, gule, grønne og blå fly og bl.a. med en badeball på haleroret.

Også islandske Icelandair har brukt fargene aktivt når selskapet nylig endret flyenes utseende.