SAS øker – folk venter ikke på Norwegian-arvtager

SAS øker på sine ruter fra Oslo til USA. Fra denne uken går selskapet opp til daglige avganger til New York. Foto: Stein Olsen/Flikr: Stein 380

Langdistansetrafikken til SAS har tatt seg kraftig opp de senere ukene. Fra Oslo satser selskapet på direkterutene til New York og Miami, som begge får et hopp fremover.

Dette skjer mens mange forteller at de har gitt opp å vente på den varslede nye aktøren på USA, flyselskapet Norse Atlantic Airways. Det skal ta over lavprisflyvningene som Norwegian ga opp. og konkurrere med SAS om non stop flyvninger over Atlanteren.

Mens Norse ennå ikke har kommet i gang med billettsalget foran sommersesongen, girer SAS opp.

Daglig til New York

For SAS dreier det seg om at selskapet øker til daglige New York-avganger fra førstkommende torsdag. Det er første gang siden pandemien lammet norsk og internasjonal luftfart fra mars 2020 at selskapet har daglige avganger til Newark.

Ikke nok med det. SAS girer også opp til solskinnsstaten Florida. Her dobler SAS på ruten fra Oslo til Miami til vinteren.

– Vi merker en betydelig interesse for våre ruter til USA, og er positivt overrasket responsen på våre ruter dit, sier pressesjef Jon Eckhoff i SAS til flysmart24.

Det som var ventet å bli SAS’ tøffeste konkurrent på direktefly til USA, Norse Atlantic, har flyene på plass på Oslo Lufthavn.

Dropper Norse

Der står de inntil driften kommer i gang. Det eneste som har skjedd med Norse er at selskapet nå har leid ut fire av flyene sine til et spansk selskap, Air Europa, før det nye norske selskapet har rukket å komme i gang.

Selskapet har varslet at de skal begynne å selge billetter i april, og ha første avgang i juni.

Det er det noen som ikke vil vente på, og har derfor allerede sikret seg sine USA-billetter med andre selskaper – bl.a. hos SAS.

På Norse Atlantic sin Facebook-side er det mange som spør selskapet om når det skal åpne for billettbestilling, uten at Norse har svart på innleggene.

10 i uken til Miami

Mens man venter på at Norse kommer i gang, er SAS alene om non stop flyvninger til USA fra Norge. Og salget går strykende:

– New York er mest etterspurt fra Norge, og det noe av bakgrunnen til at vi øker til daglig på ruten dit fra Oslo Lufthavn. Dessuten er det stor etterspørsel etter billetter til Miami og California. Derfor øker til to ukentlige på ruten fra Gardermoen til Miami til vinteren og vil da ha totalt 10 ukentlige til Miami fra Oslo. Stockholm og København, sier Eckhoff.

Avventer

Norse Atlantic, som finansmannen Bjørn Tore Larsen står bak og der Bjørn Kjos er en av investorene, skal angivelig begynne med USA-ruter til New York, Los Angeles og Fort Lauderdale i løpet av juni.

Til flysmart24 har kommunikasjonsdirektør Lasse Sandaker-Nielsen tidligere sagt at billettsalget skal starte i april og at første fly fra Oslo til USA skal ta av fra Oslo i juni.

Før denne artikkelen ble publisert spurte vi igjen om selskapet har en startdato for billettsalget, uten å få svar. Skal planen holde, må salget starte i løpet av kommende uke.

Selskapet legger også opp til ruter fra London og Paris til USA i tillegg til Oslo.

PS: Fra 21. mai får Norge en ny non stop USA-rute når United Airlines starter rute mellom New York (Newark) til Bergen.