Til New York for under tusenlappen – kan utløse priskrig

Norse Atlantic Airways har første avgang til New York den 14. juni. Nå starter selskapet ruter også fra Berlin. Foto: Stein Olsen/Flikr: Stein380

Det nye norske langdistanseselskapet Norse Atlantic Airways har nå åpnet for billettsalg på fire ruter fra Norge til USA. Selskapet sørger for å leve opp til lavprisforventningene og tilbyr bl.a. flyvinger til New York for under tusenlappen.

Når billettsalget nå har åpnet, er den første spenningen utløst. Flysmart24 har sett på tilbudet som ble lagt ut tidlig fredag morgen:

Første avgang blir den 14. juni til New York. I tillegg til dette skal Norse Atlantic fly til Los Angeles og to flyplasser i Florida – henholdsvis Fort Lauderdale og Orlando.

– Vi får håpe dette setter i gang en priskrig hos konkurrentene. Da vil inntredenen fra Norse få stor betydning for USA-feberen, sier kommersiell direktør i Finn Reise, Terje Berge, til flysmart24 etter å ha sett på det selskapets opplegg.

Velger storflyplasser

Med billettsalget blir det også avklart at selskapet likevel ikke skal fly på mindre flyplasser i USA, slik det har varslet.

Ti New York flyr Norse derimot til John F. Kennedy-flyplassen (JFK), og til Los Angeles skal man benytte hovedflyplassen Los Angeles Airport (LAX).

Det er en svært gledelig overraskelse for mange, som med det får langt bedre reisetilbud fra flyplassene og inn til storbyene.

Selskapet skal presentere seg i formiddag, men ifølge det ruteoppsettet som nå ligger ute på nettet er første avgang fra Oslo satt til klokken 19.50 tirsdag den 14. juni.

Langt under konkurrentene

Flyet til New York vil etter planen lande i USA klokken 22.00 lokal tid. Den laveste prisen på første avgang er 993 kroner.

For de som skal til USA denne sommeren, er dette en meget billig basispris i forhold til det nivået andre selskaper ligger på.

Dette er uten bagasje, og med en veske under stolen. Den som skal ha med innsjekket bagasje, inkludert f. eks. en trillebag med i kabinen, må betale fra 1 785 kroner. Det beløpet inkluderer også et måltid underveis.

Ruten til New York (JFK) ser ut, slik den er presentert så langt, til å bli fløyet på tirsdager og torsdager i innledningen. Fra mandag 4. juli er det daglige avganger.

To klasser

Norse vil tilby to klasser – økonomi og premium. Den som vil kjøpe seg opp til premium-klassen på New York-ruten må betale 2 991 kroner. Det er også en svært lav basispris.

Ruten til Fort Lauderdale, Miami starter lørdag den 18. juli og koster 1 495 kroner – på økonomiklasse én vei. På premium koster billetten 3 484 kroner.

Ruten er satt opp med to ukentlige avganger fra Oslo, som øker til tre utover i juni. Den første avgangen er klokken 10.00, med landing i klokken 12.55 lokal tid.

Starter i august

Til Los Angeles ser Norse ut til å starte den 9. august, med 1 795 kroner som laveste pris. Premium-setene her koster 3 989 kroner.

Det er lagt opp til tre ukentlige avganger i utgangspunktet – tirsdager, torsdager og lørdager.

Den første avgangen går grytidlig fra fra Gardermoen, allerede klokken 06.30. Det er uvanlig tidlig for en transatlantisk flyvning å være. Så lander Boeing 787 Dreamliner-maskinen på LAX klokken 08.40 lokal tid.

Ruten til Orlando i Florida starter 5. juli, med priser fra 1 497 kroner.

Første avgang klokken 10.00 og landing klokken 13.45 lokal tid. Tre avganger i uken – tirsdag, torsdag og lørdag.

Konsernsjefen fornøyd

Konsernsjefen i Norse, finansmannen Bjørn Tore Larsen er fornøyd med å ha kommet til billettsalg, etter lang planlegging:

– Dette er en stor dag for alle oss i Norse. Direkteflygninger til en lav pris er godt nytt for turistnæringen og næringslivet. Vi gjør det enkelt for enda flere amerikanske reisende å besøke Norge, noe som vil bidra til å skape nye arbeidsplasser i turistnæringen og økt verdiskaping over hele landet. I tillegg er direkteflygninger til USA positivt for norsk eksportnæring, sier Larsen.