Reisebag lå henslengt på flyplassen – ingen brydde seg

Slik lå bagen på asfalten på Oslo Lufthavn i morges. Bildet viser en av de ansatte som går rett forbi, uten å plukke bagen opp. Foto: Annette Kvello-Aune

Da passasjeren skulle ta flyet fra Oslo Lufthavn til Evenes tirsdag morgen, ble hun vitne til en behandling av innsjekket bagasje som sjokkerte henne:

En reisebag hadde åpenbart ramlet av en bagasjevogn. Men, mange ansatte kjørte forbi og andre sto i nærheten og bare tittet på den henslengte bagasjen, uten å foreta seg noe.

Reisende forsøkte å gjøre de bakkeansatte oppmerksom på bagasjen, uten hell.

Etter at flysmart24 har gjort Avinor oppmerksom på hendelsen, reagerer selskapet raskt og forsikrer at dette får følger:

Avinor reagerer

– Vi kommer til å ta kontakt med handlingselskapet og følge opp denne saken, sier pressevakt Erik Lødding i Avinor.

En video av det hele ligger nå ute på flyplassens Facebook-side for innlegg fra leserne.

– Avinor har naturligvis ønske om at Oslo lufthavn skal drives på en skikkelig måte, sier han.

Lødding mener ut fra bildematerialet at forholdet er knyttet til et av handlingsselskapene som driver på lufthavnen. og ikke Avinor.

Det var Annette Kvello-Aune som ble oppmerksom på bagen da hun ventet på å ta flyet til Harstad Narvik Evenes Lufthavn i dag tidlig.

«Det er ikke sant»

Hun ble sittende med god utsikt over de parkerte flyene. Det var da hun og andre ble oppmerksom på reisebagen som lå på asfalten.

De regnet med at bagen raskt ville bli plukket opp. Men det skjedde ikke.

Tiden gikk og mange kjørte og gikk forbi, men ingen tok den med. En ansatt plukker opp en bagasjebil og trår rett ved siden av bagen, men lar bagen ligge når han kjører av sted.

«Det er ikke sant!» kommenterte noen som så at ansatte ikke tok seg av bagen.

Ser på

Andre er fanget inn av kameraet hennes når de står et lite stykke unna. Heller ikke de reagerer med å plukke opp bagen.

– Det var mange som sto og snakket. Jeg forsøkte å peke ned på bagen, men de enset det ikke. Da vi reiste hadde vi vel sittet i halvannen time og hele denne tiden lå bagen der på samme sted. Hva som skjedde etterpå, vet jeg ikke. Det siste jeg gjorde var å ta video av bagen, forteller Kvello-Aune til flysmart24.

Hun reagerer på opptredenen og sier hun synes synd på eieren som ikke fikk bagen, som vedkommende hadde sjekket inn, når vedkommende landet.

Har skjedd før

Dagens hendelse er til forveksling lik artikler om bagasje-håndtering på Oslo Lufthavn, som flysmart24 har omtalt ved tidligere anledninger.

Også da har det dreid seg om innsjekket bagasje som har ramlet av en av vognene og som har blitt liggende ute på flyplassen uten at de bakkeansatte har reagert.

Avinor har i etterkant lovet at de skulle ta opp saken med det aktuelle selskapet.