Køer på Gardermoen: Mistet fly og reiste uten bagasje

Slik så det ut på Oslo Lufthavn i morges. Lange køer i sikkerhetskontrollen. Foto: Kåre M. Hansen

Det oppsto lange køer i sikkerhetskontrollen på Oslo Lufthavn da ferieutfarten startet for alvor i dag. – Endeløse køer, meldte passasjer om til flysmart24 denne morgenen.

Da skoleferien startet fikk også OSL en forsmak på at det ventes storinnrykk på flyplassene rundt om i Europa denne sommeren.

Nå er det ikke konstant underbemanning som skapte problemene på Gardermoen, slik som på andre flyplasser i Europa, men en akutt teknisk svikt.

Her er forklaringen

Det gjorde at det oppsto lange køer i dag tidlig, og kommunikasjonssjef Harald Nygaard Kvam på OSL forklarer situasjonen slik:

– Årsaken til problemene tidlig i dag morges var at røntgenmaskinene i hovedbagasjeanlegget stoppet, forteller han til flysmart24.

Han sier at situasjonen nå er avklart og at trafikken gjennom sikkerhetskontrollen flyter som normalt.

Mistet fly og reiste uten bagasje

– Noen passasjerer har mistet flyvninger og andre har reist uten bagasje. Det er noe vi bare må beklage, sier han.

Etter to år med pandemi og reiserestriksjoner er det mange som vil benytte sjansen til å få seg en utenlands ferietur igjen.

Avinor har allerede sendt ut en melding der selskapet advarer mot at sommerutfarten er i gang, og de neste ukene vil bli de travleste på norske flyplasser siden 2019.

Neste fredag verst

Det er neste fredag, den 24. juni, som er pekt ut som den store reisedagen både på ,Oslo lufthavn, og Trondheim lufthavn.

Reisende anbefales å møte godt forberedt til innsjekk og sikkerhetskontrollen.  

– Norske passasjerer er veldig gode digitalt, og gjennom å gjøre gode forberedelser kan vi sammen sørge for at alle kommer seg sømløst gjennom våre flyplasser, sier kommunikasjonssjef i Avinor, Joachim Westher Andersen.