Streik blant flyteknikerne – uklart om kanselleringer

Streik blant flyteknikerne vil føre til innstilte flyavganger, men omfanget er ukjent. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Det har brutt ut streik blant medlemmene av Norsk Flytekniker Organisasjon lørdag morgen. Flyselskapene sier det trolig vil bli kanselleringer, men omfanget er ukjent.

Så langt er 35 teknikere tatt ut i streiken, men den er ventet å bli trappet opp med ytterligere 75 fra mandag av.

For reisende kommer streiken til å bli merket ved at avganger mef fly fra SAS, Norwegian og Widerøe vil kunne bli rammet.

Streiken omfatter ikke det nye norske flyselskspet Flyr. Reiser med dette selskapet vil gå som normalt.

De andre seldkspene sier at det er uklart hvilke avganger som vil kunne bli rammet, men at reisende som blir berørt vil bli kontaktet.

Pressekontakt Silje Glorvigen i Norwegian sier til NTB at kundene ikke behøver å gjøre noe nå, og at de som blir berørt vil bli kontaktet av selskapet.

De som har billetter i dag og i dagene fremover blir bedt om å følge med på flyselskapenes hjemmesider.

Meklingen pågikk mellom flyteknikerne og NHO Luftfart. De ansatte har krevd en lønnsøkning på 60 kroner timen, noe som tilsvarer et lønnshopp på 17 – 18 prosent.

Dette arbeidsgiverne avvist, og bedt teknikerne om å realitetsorientere seg. Andre grupper i samfunnet har forholdts seg til en lønnsvekst på 3,7 prosent, som er rammen for det såkalte frontfagsoppgjøret i 2022.

I en kort melding på hjemmesiden til Riksmekleren heter det:

– Mekleren konstaterte at partene stod så langt fra hverandre at det ikke var grunnlag for å legge frem et forslag som kunne forventes å bli anbefalt av begge parter, skriver mekleren.