Frykter flypasskø – sikrer seg mot kaos på en enkel måte

Mange benytter seg av fast track-muligheten på flyplassene for å slippe de lange køene i den vanlige sikkerhetskontrollen. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Mange flyreisende føler i disse dager angsten for endeløse køer og massiv kaos på flyplassene rundt om i Europa når de nå skal ut på feriereise igjen. Noen sikrer seg mot køene på en enkel måte.

De kjøper seg rett og slett tilgang til de såkalte hurtigkøene som fins på mange av flyplassene på de sentrale feriestedene. Slik kan de bare spasere forbi de vanlige køene i sikkerhetskontrollen.

Dette har man ikke minst registrert hos Norwegian:

Redd køer

– Ja, vi har sett en økning i salg av fast track den siste måneden. Vi ser en sammenheng med at enkelte flyplasser i Europa har lange køer i sikkerhetskontrollen, sier kommunikasjonsrådgiver Silje Glorvigen i Norwegian til flysmart24.

Fast track, eller hurtigkøene, er egne sluser hvor bare de som har betalt spesielt for det, eller har lojalitetsstatus hos et av de aktuelle flyselskapene, får slippe gjennom.

Mange muligheter

Disse køene har langt mindre trafikk enn de vanlige køene gjennom sikkerhetskontrollen, og man kommer seg raskt gjennom denne prosessen.

Alle Norwegians og Flyrs kunder kjøpe adgang til fast rack, eller hurtigkøene.

– Våre kunder har mulighet til å kjøpe fast track på de aller fleste flyplasser i Europa helt opp til 30 minutter før avgang, sier Glorvigen.

Ulik pris

Dog fins det noen unntak:

– Dette gjelder ikke på noen av våre spanske destinasjoner, da mange av de ikke tilbyr fast frack på flyplassen, mener hun.

Prisen for å komme gjennom fast track i stedet for den vanlige køen er kr. 129 på Oslo Lufthavn.

Det er ulik pris på ulike flyplasser. Dette vil normalt fremgå av flyselskapenes bestillingssider.

Kun på billetten

For de som reiser med SAS og de fleste av de øvrige nettverkselskapene er det ikke mulig å kjøpe adgang til fast track som tilleggsprodukt.

For disse er adgang til hurtigkø en av fordelene de har som kjøper fleksible billetter.

Alternativt at man har høy nok status i Euro Bonus eller andre lojalitetsprogrammer til at de får adgang til fast track, uansett hvilken billett-type de reiser på.