Norwegian har mer enn halvert prisene etter SAS-streik

Få timer etter at streiken i SAS var over, hadde prisene hos Norwegian mer enn halvert seg. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Da pilotstreiken i SAS var i gang, sendte Norwegian prisene til himmels på mange innenlandsruter. Folk opplevde å betale opptil 10 000 kroner for en tur/retur-billett mellom Sør- og Nord-Norge.

Norwegian har hele tiden nektet for at de har utnyttet streiken hos konkurrenten.

Selskapet har forklart de ekstreme prisene med at det kun var få seter i selskapets høyest prisklasse som var igjen, og at de derfor ble priset til 5 000 kroner en vei mellom for eksempel Oslo og Alta.

Mer enn halvering

I dag er den samme maksprisen på 2 099 kroner, viser en prissjekk som flysmart24 har gjort onsdag morgen.

Det er mer enn en halvering over natten på de angivelig samme få billettene som er igjen, men som kostet 5 000 kroner dagen før.

Norwegian har vært utsatt for knallhard kritikk og beskyldninger om å utnytte streiken, og kjøre prisene til himmels og slik utnytte folks mangel på alternativ transport – særlig mellom nord og sør.

Informasjonsrådgiver Eline Hyggen Skari har sendt oss denne eposten når flysmart24 har bedt om en forklaring på priskuttet etter at SAS-streiken er slutt:

Norwegian: – Naturlig

– Det er helt naturlig at prisene synker når kapasiteten i markedet øker. Streiken i SAS er avsluttet og det betyr at de er tilbake på mange av de rutene vi flyr på feks mellom Bergen og Oslo og Tromsø og Oslo. Prisene reguleres av tilbud og etterspørsel.

– I sommer har vi omkring 70 fly I drift, og på mange av de mest populære rutene har vi svært få seter ledig, mens det på andre er god kapasitet. Prisene varierer naturligvis derfor. På tross av mange utfordringer i luftfarten denne sommeren har vi god regularitet og punktlighet, skriver hun,

Kuttet straks

Det tok nemlig ikke lang tid, etter at SAS-streiken var over, før Norwegian senket prisene sine kraftig igjen. Det skjedde over natten.

Tirsdag morgen kostet en billett mellom Oslo og Alta opp til 4 999, og da var ikke bagasje inkludert. Den samme billetten koster onsdag morgen 2 299 kroner.

Andre dager denne uken har prisene blitt senket enda mer, til laveste 2 099 kroner en vei.

Prisene har stupt

Også til andre destinasjoner i Nord-Norge, for eksempel fra Oslo til Tromsø, har prisene etter at SAS-streiken er over falt fra 4 999 kroner tirsdag, til i dag 1 799 kroner.

Laveste pris nå er 1 399 kroner. I går kostet den samme billetten 4 499 kroner.