Smekkfulle fly for Norwegian – nevner ikke SAS-streiken

Klar for avgang for nok et Norwegian-fly. I juli var svært mange av dem forsinket fra avreiseflyplassen. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Norwegian fløy nærmest smekkfulle fly i juli måned. Norwegian hadde mer enn 2,2 millioner passasjerer i juli, det høyeste tallet siden før pandemien.

Dette skjedde samtidig med at det meste av SAS’ flyflåte sto på bakken på grunn av den over to uker lange pilotkonflikten. Det ga også rekordhøye-priser.

Når konsernsjefen i Norwegian omtaler de gode trafikktallene, er det imidlertid uten at den lammende SAS-konflikten nevnes med et ord.

Utfordringer

– Dette har vært en god sommer for Norwegian. Vi hadde den høyeste fyllingsgraden på mange år i juli, og vi gjennomførte tett på samtlige flyvninger til tross for mange og store utfordringer for flytrafikken i Europa, sier Geir Karlsen i en uttalelse torsdag morgen.

Selskapet har imidlertid, som de fleste andre, merket at tingene ikke har gått helt på skinner på grunn av problemene på en del av flyplassene.

Mange forsinkelser

Det vises også tydelig på tallene:

Punktligheten, som forteller om hvor stor andel av flyene til Norwegian som gikk i rute, var nede på 62,2 prosent. Det betyr at hele fire av ti fly gikk etter rute fra flyplassene.

Derimot var flyene tilnærmet smekkfulle:

Norwegian oppgir en fyllingsgrad på 94,5 prosent, og hadde rundt 70 fly i driften denne måneden.