Ny opptur for Flyr – fulle fly i Norge og til Sør-Europa

Det nye norske flyselskapet Flyr fortsetter sin opptur, og hadde passasjer-rekord i juli. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Det nye norske flyselskapet Flyr fortsetter å fly i kraftig medvind. Juli ble nok en knallmåned for selskapet, som satte ny rekord i antall passasjerer.

Selskapet hadde totalt 260 500 gjester, som Flyr omtaler sine passasjerer som, om bord.

Det gjorde at flyene var smekkfulle, med en fyllingsgrad på 92.3 prosent. Det betyr at det satt betalende passasjerer i mer enn ni av 10 seter om bord.

Første møte med Flyr

Nå er tallene også preget av at SAS hadde de fleste av sine fly på bakken i 15 dager denne måneden, mens pilotene var i streik.

Det førte mange nye passasjerer til konkurrentene, også Flyr. Her fikk også mange sitt første møte med et nye norske flyselskapet.

De gode passasjertallene ga også kjærkomne inntekter for et selskap som stadig er under oppbygging, noe Flyr-sjef Tonje Wikstrøm Frislid i Flyr ikke legger skjul på:

Fulle fly

– Juli har vært preget av stor reiselyst med mange helt fulle fly til våre reisemål ved Middelhavet og europeiske storbyer. Mange har også valgt å reise med oss innad i Norge. Vi vil takke alle de 260 500 gjestene som har valgt å reise med oss i juli, og ser fram til å ønske velkommen om bord igjen snart, enten de skal på storbyweekend i Paris, på langtidsferie til Malaga eller besøke venner og familie i Tromsø eller Kristiansund. Vi vil også takke alle våre kolleger og samarbeidspartnere på bakken og i lufta for at de tar så godt vare på våre gjester, sier Frislid. Hun er administrerende direktør i Flyr.

Flyr hadde i gjennomsnitt ti fly i drift i juli.

Kun to innstillinger

Flyr gjennomførte 99,9 prosent av de planlagte flygninger denne måneden. Det betyr at kun to flygninger ble innstilt.

I likhet med andre selskaper har Flyr slitt med å holde oppe punktligheten. Mange flyplasser har vært preget av problemer både på innsjekking og håndtering av bagasje.

Det påvirket også Flyr. Totalt var Flyrs punktlighet på 54,2 prosent. Det betyr at nesten annethvert fly var mer enn 15 minutter forsinket fra flyplassen.

Ny rute i august

Så ble situasjonen litt bedre ved landing, da var over 90 prosent av flygningene mindre enn en time forsinket.

Flyr mottok i slutten av måneden ytterligere et fabrikknytt fly av typen Boeing 737-8, i dagligtale omtalt som Max-fly.

Flys flåte består nå av totalt 11 fly, med en gjennomsnittsalder på ca 5 år.

Denne måneden starter Flyr enda en ny rute når avgangene fra Oslo til Gran Canaria starter fra den 17. august. I starten er det to avganger i uken, men selskapet girer opp til tre fra november måned.

PS: Også SAS la frem trafikktall fredag for juli. Med 15 dagers streik ble nedgangen kraftig. 1,3 millioner fløy med selskapet, det er en nedgang fra nær 2 millioner fra måneden før.