Snart kan du fly i business-seter på pakketuren

Det blir god komfort på charterflyene til Ving til Thailand i vinter. Dette er business-setene som reisende tilbys. Foto: Hi Fly

Å tilby seter som kan legges ned til en seng på lengre flyturer har til nå vært et tilbud rettet mot forretningsreisende hos ruteflyselskapene. Ikke nå lenger. Til vinteren kan du også fly i liggesete også på pakketuren.

Det er Ving i Norge som lanserer dette tilbudet. Det skjer fordi det nordiske feriekonsernet leier inn et fly fra et portugisisk selskap. Setene er allerede i salg fra sesongstart den 12. desember:

– Dette har blitt godt mottatt av våre Thailandskunder fra start. Per i dag er seks av 10 seter solgt av disse i snitt av hele vintersesongen, sier Norge-sjefen for Ving, Marie-Anne Zachrisson, til flysmart24.

Annen innredning

I flere måneder skal det fly mellom Oslo Lufthavn og Phuket i Thailand. Her blir det mulig å kjøpe seg opp til liggeseter både på ut- og hjemreise.

Det er det portugisiske selskapet Hi Fly, kjent for å ha leid fly både til Norwegian og til Ving tidligere, som stiller med et nytt fly av typen Airbus A330 900neo.

I motsetning til Vings vanlige langdistansefly som selskapet Sunclass bruker, er leieflyet innredet business-seter. Flyet har i alt 371 seter. Foran i flyet er det imidlertid luksusen fins – en ren business class med 18 seter som det på bildet ovenfor.

Koster ekstra

Det er disse reisende til Thailand kan kjøpe seg.

– Prisen for dette konseptet er et tillegg på mellom ca 10.000 kr – 16.500 kr t/rt. Prisen er dynamisk, og endrer seg med endret etterspørsel. De som vet hva det koster med slike seter på rutefly til Thailand opplever dette som skikkelige gode priser, sier Zachrisson.

Setene er slik at de i tillegg til å gi både romslig og god sittekomfort, kan de felles ned til en seng.

På den måten kan reisende til og fra Thailand sove seg gjennom den rundt 11 timer lange flyturen mellom Norge og «smilets land.»

Oppgradert service

I tillegg til komforten innebærer også business-klass setene at man får oppgradert service med på kjøpet.

De som kjøper seg opp får ifølge Vings egen markedsføring oppgraderte menyer, velkomstdrinker og drikke til maten.

Disse billettene innebærer dessuten egen innsjekkingsskranke på flyplassene, slikt at man ikke trenger å stå i den vanlige køen.

Adgang flyplass-lounge

I tillegg kommer hurtigkø på flyplassene, såkalt fast track. Dette er en egen kø som gir raskere gjennomgang i sikkerhetskontrollen.

I tillegg gir business-billettene adgang til flyplass-lounger der man kan slappe av foran reisen med mat og drikke i de samme omgivelsene som forretningsreisende benytter seg av på deres jobbreiser.

Selv om Ving leier inn fly fra andre flyselskap, forsikrer Zachrisson at de vil ha den samme servicen hva gjelder taxfree og servering som Sunclass-flyene.