Comeback for vinterfavoritt – nå vokser lange reiser

Tross redusert flytilbud, er interessen for langreiser voksende - bl.a. til Thailand. Foto: Shutterstock

Nordmenn er for alvor i ferd med å riste av seg reisebegrensningene som har dempet aktiviteten under pandemien. Nå har feriereiser til reisemål langt unna blitt aktuelle igjen.

Det viser salgstall som Nordens største reisebyråkjede for ferie- og fritidsreiser, Ticket, legger frem.

Her er Bangkok på topp, slik det var i siste hele normalår før pandemien, i 2019.

Til feriemålene

I Ticket er markeds- og administrasjonssjef Ellen Wolff Andresen klar på at det ikke er Bangkok som er det egentlige reismålet for de fleste som lander i Thailands hovedstad.

– Vi har dessverre ingen oversikt over hvor de reiser videre, men antar at det fortrinnsvis er Hua Hin og Phuket. Dette basert på erfaring fra tidligere og innspill fra våre butikker, sier Wolff Andresen til flysmart24.

Etter at Thai Airways har pauset direkteruten mellom Bangkok og Oslo, har nordmenn blitt tvunget til å finne andre flyalternativer østover.

Har gått over

– De fleste bruker Midtøsten-selskapene Emirates, Qatar og også Turkish Airlines. Allerede før pandemien var det mange som valgte disse fremfor Thai, sier Wolff Andresen.

På 10 på topp-listen finner vi også populære reisemål som bl.a. Dubai som har fått et virkelig hopp blant norske solreisende. Dubai lå helt nede på 15. plass i 2019.

Emirates har en nonstop-rute fra Oslo, som den nå flyr fire i ganger i uken. Den flys søndager, tirsdager, torsdager og lørdager.

Økte kostnader

Ticket-lederen sier at reiselysten blant nordmenn er stor, men at det også er klart at de økte kostandene også norske husholdninger har blitt påført denne høsten, gir sine begrensninger:

– Reiselysten i høst er sterkt oppadgående, men ikke på samme nivå som i 2019, som er det året vi kan sammenligne med. Ønsket om å reise er nok til stede hos mange, men fortsatt begrensinger på enkelte reisemål samt høyere levekostnader her hjemme holder nok noen tilbake fra å bestille, sier Wolff Andresen.

Her er 10 på topp

På Tickets bestselgerliste foran høsten og vinteren er det mange «gamle slagere» på de som leter etter ferier ut fra behovet for sol og varme:

Evigpopulære Gran Canaria ligger på en andreplass, mens Alicante ligger som nummer tre.

Ellers er listen over de 10 beste slik: 1) Bangkok 2) Gran Canaria 3) Alicante 4) Mallorca 5) Kreta 6) Malaga 7) Antalya 8) Dubai 9) Split og 10) Kypros.