Kritiseres og hetses – nå er det kåret til best på lavpris

Ryanair har måttet tåle mye kritikk for service og ansattes vilkår. Nå er selskapet kåret til beste lavprisselskap i Europa. Foto: Shutterstock

Kampen om passasjerenes billettpenger er knallhard blant Europas lavprisselskaper. Også konkurransen om å bli best likt er hard.

For første gang har Europas største flyselskap, Ryanair, gått helt til topps i kåringen som det anerkjente ratingselskapet Skytrax gjennomfører hvert år.

Ryanair bærer nå utmerkelsen «Europas beste lavprisselskap».

Mye kritisert

Dermed slår toppsjef Michael O’Leary kraftig tilbake på de mange som både kritiserer og hetser selskapet, og som må tåle mye kritikk både for arbeidsforhold og for kvaliteten på servicen.

Likevel strømmer kundene til Ryanair. Selskapet har passasjertall som mange av de andre konkurrentene bare kan drømme om.

Skytrax oppgir ingen begrunnelse for denne kåringen, det gjør de ikke i noen av kategoriene.

Pålitelighet

For Ryanairs del regner man likevel med at en vesentlig årsak til topp-plassseringen er at det har vist en stor pålitelighet gjennom siste sommer.

Det kansellerte betydelig færre flyvninger sammenlignet med andre flyselskaper.

Også Norwegian er med i 10 på topp-listen for 2022, som ble offentliggjort av Skytrax sist fredag.

Dette er de 10 beste

Dette er listen over de 10 beste på 2022-listen for Europa:

  1. Ryanair, Irland
  2. Vueling, Spania
  3. EasyJet, Storbritannia
  4. Jet2, Storbritannia
  5. Eurowings, Tyskland
  6. Air Baltic, Latvia
  7. Norwegian, Norge
  8. Wizz Air, Ungarn
  9. Level – Spania/Storbritannia – nedlagt
  10. Pegasus Airlines, Tyrkia

Kilde: Skytrax

Som man ser på listen har undersøkelsen tatt med lavprisselskapet Level, som hadde base i Barcelona. Selskaper er nå nedlagt.

Rangeringen hos Skytrax er basert på kundeundersøkelser, slik som tilfellet er med alle andre kategorier.

Best i Nord-Europa

Skytrax har også en egen klasse for å kåre det beste lavprisselskapet i Nord-Europa, og i den kategorien stikker Norwegian av med seieren. Skytrax oppgir ikke de øvrige vinnerne i denne klassen.

Det beste lavprisselskapet i Sør-Europa ble spanske Vueling. Velkjent for de mange norske Spania-farerne, og med rute til Oslo og Bergen fra Barcelona.

I år opprettholder Vueling sin rute mellom Oslo og Barcelona gjennom hele vintersesongen. Ruten har normalt vært «vinterstengt» de siste årene.