Bare halvfulle fly til USA – nå tar selskapet nye grep

For mange ledige seter hos Norse Atlantic. Nå tar selskapet grep for å bedre billettsalget. Foto: Norse Atlantic

Det nye norske flyselskapet Norse Atlantic Airways satser på lavprisflyvninger mellom Europa og USA. Det har ikke vært noen ubetinget suksess – ennå. Nå tar selskapet grep for å bedre salget.

I en melding mandag forteller selskapet at det hadde et belegg i september på 56 prosent. Det betyr at det satt betalende passasjerer i bare halvparten av setene som ble fløyet mellom Oslo, London og Berlin til USA.

Det er langt fra nok. Nylig kunne flysmart24 også fortelle at mange ruter kuttes i vinter.

Passasjer-nedgang

– Vi har tatt grep for å justere vinterplanen. Vi har fjerner overflødig kapasitet fra nettverket vårt i lys av lavere forventet etterspørsel, høye drivstoffpriser og økende global inflasjon. Det sier selskapets adm. dir., Bjørn Tore Larsen, i en melding mandag.

Norse Atlantic fraktet 62.749 passasjerer i september, en økning på 7 prosent sammenlignet med måneden før. 

Fyllingsgraden for september var på 56 prosent. Det er en nedgang sammenlignet med måneden. Selskapet knytter dette til overkapasitet på bestemte strekninger i nettet, uten at Norse sier noe om hvilke deler av nettet dette konkret er. Det er grunn til å tro at det gjelder Los Angeles-markedet, som nå er blitt en sesongrute.

Flere salgskanaler

I tillegg til å bremse satsingen i vinter, gir selskapet også gass: Norse har nå tatt grep for å bedre tilgjengeligheten for billettsalget:

Flere distribusjonskanaler har nylig blitt introdusert – inkludert Skyscanner, Finn.no, Travelfusion og senest Google Flights.

– Dette har resultert i en umiddelbar positiv økning i fremtidige bestillinger. I vintersesongen forventes trafikken fra USA til Europa å bli sterk, mener selskapet.

Ny ruteplan snart klar

De som venter på Norse-billetter for neste år, trenger ikke vente så lenge:

Norse Atlantic opplyser at ruteplanen for sommeren 2023 vil bli annonsert tidlig i november, med flyreiser tilgjengelig for bestilling frem til oktober 2023. Andre ruter vil bli annonsert etter hvert.

Selskapet forventer å ha 10 fly i drift på høyden av sommersesongen. Fir fly er utleid til spanske Air Europa, og selskapet skriver at det kan bli aktuelt å leie ut nok et av Dreamliner-flyene.