Feriefavoritten stanser nytt forslag om turistskatt

Det blir ingenting av planen om å øke turistskatten med 50 prosent på Mallorca neste år. Her fra Puerto de Sollér. Foto: Shutterstock

Flere reisemål det i det sørlige Europa krever i dag turistskatt, som etter hvert har blitt en betydelig inntektskilde for reisemålene.

På Mallorca har de lokale myndighetene foran neste års sesong derfor vurdert å øke skatten, spesielt for de som bor på de dyre hotellene. Dette har flysmart24 meldt tidligere.

Nå har feriefavoritten imidlertid skrinlagt denne planen. Dermed inviterer de turister til øyene neste år med det samme nivået på turistskatten som i år, melder avisen Majorca Daily Bulletin.

Opp 50 prosent

Forslaget om økt skatt var ikke endelig konkretisert. Et anslag som ble gjort gikk ut på å øke satsen fra 4 til 6 euro per natt per person på det meste. Det ville i så fall tilsvare et hopp på 50 prosent.

Nå blir det ikke noe av denne økningen. Det er valget andre skattekilder som kan kompensere for at turistskatten forblir uendret.

Hotellnæringen var rasende, og mente skatten bare rammer de som bor på hotell. Den ville ikke måtte betales av alle de som leier seg overnatting i de uregulerte markedet.

Langvarig strid

Turistskatten har vært grunnlag for en årelang tvist mellom de lokale myndighetene og turistnæringen.

De som driver i næringen har vært motstandere av skatten. Myyndighetene mener at den bringer sårt tiltrengte inntekter til lokalsamfunnene.

De har vist til at pengene har vært brukt til å reparere skadene og slitasjen på infrastruktur som den økte turisttrafikken har ført med seg.