Trafikken øker – nå går Emirates opp til daglige avganger

Fra 5. desember kan Emirates og deres Norge-sjef Terje Grue tilby daglige avganger til Dubai fra Oslo Lufthavn. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Fra starten av desember girer flyselskapet Emirates opp sin trafikk mellom Oslo og Dubai. Fra da av øker selskapet til daglige avganger igjen.

Sjefen for Emirates i Norge, Terje Grue, er svært glad for denne opptrappingen etter at Emirates har hatt fire avganger en tid nå.

Han forklarer bakgrunnen for økningen slik:

– Økningen kommer på grunn av økt etterspørsel innen både passasjertrafikk og frakt, sier han. 

Øker denne uken

Flyselskapet har hastverk, og øker allerede fra denne uken til fem avganger i uken. De daglige avgangene starter fra 5. desember. 

– Vi er selvsagt veldig fornøyd med å kunne gi våre reisende flere valg og mer fleksibilitet. De daglige avgangene kommer tilbake på grunn av en jevn økning i etterspørselen, både fra fritids- og jobbreisende. Vi ser spesielt at bedriftsmarkedet har våknet igjen. I tillegg får vi god hjelp fra fraktmarkedet som også flagger større behov, sier Grue.

Klassiske feriedestinasjoner

Fra Norge ser Emirates og Grue stor etterspørsel på bl.a. hovedruten til Dubai, men også på selskapets øvrige rutenett:

– Spesielt nå og frem til påske er det mange som velger seg dette reisemålet: Det gjelder både for helgeturer og lengre opphold. Det er også mye trafikk til klassiske feriedestinasjoner som Maldivene, Mauritius, Thailand og ikke minst Sri Lanka, sier Grue.

Noen vil til Norge

Det er ikke bare trafikken ut av Norge som øker, også den andre veien er det stadig flere turister som kommer med Gardermoen som destinasjon:

– Vi ser en vekst i vinterturister som kommer reisende til Norge. Spesielt fra De forente arabiske emirater, men også Australia, Indonesia, Japan og Korea. Dette er hjulpet av at Emirates de siste månedene har gjenåpnet flere ruter over hele verden, og ikke minst økt kapasiteten med flere avganger, sier Grue.