Norwegian stålsetter seg for en tøffere vinter

Norwegian leverer gode passasjertall, men er klar på at vinteren blir tøffere. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Norwegian har lagt bak seg en høstferie med fulle fly. Nå forbereder selskapet seg, i likhet med andre, på en tøffere vintersesong.

Selskapet legger i dag frem solide trafikktall for oktober som viser at selskapet fløy nær 1,9 millioner passasjerer i forrige måned.

Det gir en fyllingsgrad på 86 prosent. Det betyr at det satt betalende passasjerer i mer enn åtte av ti seter i denne måneden.

Middelhavet populært

– Vi er fornøyde med å levere enda en måned med sterke trafikktall. I oktober har passasjerene våre satt særlig pris på rutene til våre mange populære feriedestinasjoner. Blant annet valgte mer enn en halv million nordiske reisende å fly med oss til Middelhavsområdet, sier konsernsjef Geir Karlsen i forbindelse med fremleggelsen.

Han advarer imidlertid mot de kommende månedene, der flyselskapene har skalert ned driften for å møte tøffere tider.

Blir tøffere

Det er ventet at folks strammere privatøkonomi som følge av økte renter, matvarepriser og energikostnader vil dempe sin reiseaktivitet. At kronen er meget svak i forhold til spesielt euro, bidrar heller ikke til å dra reiseaktiviteten opp.

Dette er Norwegian godt forberedt på, sier Karlsen:

– På grunn av den generelle prisveksten, ser vi at etterspørselen vil bli lavere i vintersesongen vi står foran. Takket være godt samarbeid med kolleger og fagforeninger samt fleksible leasingavtaler på flyene våre, er vi godt posisjonert til å håndtere denne roligere perioden. I tillegg er vi trygge på at produkttilbudet vårt svarer til reisendes ønsker og at dette vil bidra positivt til å kapre markedsandeler, sier Karlsen