Flyr overøses av støtte – godt billettsalg til feriefavoritt

De ansatte på Flyrs fly får høre mange støtteerklæringer fra de reisende. Også på sosiale medier jubles det over at driften fortsetter. Foto: Knut-Erik Mikalsen

I forrige uke var det nye norske lavprisselskapet Flyr nede i knestående på grunn av de alvorlige økonomiske utfordringene. Nå er krisen løst, i alle fall til langt inn i neste år.

Det at Flyr skal fly videre har også utløst en flom av lykkeønskninger og hurrarop fra deres faste kunder og andre tilhengere på sosiale medier.

– Vi er veldig glade for å lese alle støtteerklæringene vi har fått, både inn til ansatte og kundesenteret vårt og gjennom sosiale medier, sier kommunikasjonsdirektør Anita Svanes i Flyr til flysmart24.

Særlig populære ruter

Etter at ny kapital nå har kommet til, fortsetter selskapet planen om å fly et nedskalert program gjennom vinteren. Det betyr at det satses på ruter til de populære feriemålene i Sør-Eruopa, samt et svært begrenset innenriks-program.

Svanes forteller at de reisende har tatt godt imot selskapets sesongtilpassede program, både til Spania og på innenriks.

– Særlig Spania-rutene er svært populære. Tilpasningen vi har gjort av ruteprogrammet vil gjelde gjennom vinteren til sommerprogrammet, sier hun.

Ofte daglige avganger

Flyr har i dette markedet opprettholdt ruter fra Oslo, Trondheim og Bergen til Alicante.

I tillegg er det mange ukentlige avganger, ofte daglige ruter, til spanske byer som gjennom vinteren har stor passasjertilstrømming:

Det gjelder i tillegg til Alicante og bl.a. Malaga, Barcelona og Las Palmas. Fra mars gjenåpnes også Palma på Mallorca og ruten til hovedstaden Madrid.

I en plan som ble lagt frem for potensielle investorer skrev Flyr at selskapet, ut over dagens trafikk, skal betjene de flyrutene som ligger inne i programmet etter april 2023.

Flys som planlagt

Det gjelder konkret de spanske reisemålene i tillegg til Roma, Paris, Nice, Berlin og Brussel. I tillegg skal har selskapet også lagt inn avganger med priser fra Oslo til Athen og Porto for 2023.

Disse skal følgelig flys som planlagt, slik selskapet har opplyst.

Når det gjelder innlandstrafikk er det helgeruter mellom Oslo, Bergen og Trondheim som ligger inne. I tillegg er det tre flyplasser som fortsatt er med i ruteoppsettet. Det gjelder Tromsø, Harstad/Narvik og Bodø, uten at det er lagt inn noen avganger ennå.