Flyr-sjefen går av etter vanskelig innkjøring

Tonje Wikstrøm Frislid forlater Flyr. Hun har vært selskapets sjef siden oppstarten i fjor. Her i kabinen sammen med noen ansatte. Foto: Flyr

Sjefen for det nye norske lavprisselskapet Flyr, Tonje Wikstrøm Frislid, slutter. Finansdirektør Brede Huser tar over styringen. Dette skjer i et selskap som har slitt siden oppstarten i juni i fjor og har hatt en vanskelig tid på det norske markedet.

Sjefsskiftet ble bekreftet i en pressemelding fredag ettermiddag. Dermed slutter den eneste kvinnelige flyselskapssjefen i Skandinavia etter at hun ifølge meldingen selv har valgt å fratre.

Wikstrøm Frislid har ledet selskapet siden oppstarten i 2021 og fram til i dag.

Roser avtroppende

 Det har vært et privilegium å få være med å bygge dette fantastiske flyselskapet sammen med bransjens beste folk. Flyr går nå over i en ny fase og jeg har kommet til den tunge beslutningen at det er naturlig for meg å gi stafettpinnen videre, sier Wikstrøm Frislid.

Styreleder Erik G. Braathen har mye ros å komme med etter at det har blitt kjent at sjefen slutter:

– Tonje har gjort en formidabel jobb med å bygge en kultur som ivaretar kundene og de ansatte, samt bygget en merkevare som har blitt godt kjent og godt likt, sier Erik G. Braathen.

Han sier at selskapet nå går nå inn i en ny fase der det det blir avgjørende å styrke selskapets finansielle situasjon.

Har lang bakgrunn fra Norwegian

– Brede Huser har bred og helhetlig innsikt i selskapet og har den nødvendige gjennomføringskraften vi trenger når selskapet går inn i neste fase, sier Braathen.

Huser overtar rollen med umiddelbar virkning og fortsetter i rollen som finansdirektør i en periode fremover.

Huser har vært finansdirektør i Flyr siden etableringen. Han har mer enn 19 års erfaring fra flyselskapet Norwegian hvor han i perioden 2006 – 2015 hadde ledende stillinger i økonomiavdelingen før han i 2015 ble direktør for Norwegian Reward.