Nok et lavprisselskap til Gardermoen – ny rute i vår

Fra april er det fransk-nederlandske lavprisselskapet Transavia klar for rute mellom Oslo Lufthavn og Paris. Foto: Transavia

Det blir tøffere kamp om de reisende mellom Oslo Lufthavn og Paris fra våren av. Da vil i alt fem flyselskap tilby flyvinger til og fra Gardermoen og den franske hovedstaden.

Sist ut er det Air France KLM-eide lavprisselskapet Transavia som har satt opp Oslo som ny destinasjon i sitt rutenett.

Selskapet åpner rute mellom Gardermoen og Paris Orly-flyplassen fra 20. april, og skal operere denne fire ganger i uken:

Storbyweekend

Den skal flys på torsdager og fredager, samt søndager og mandager. Med slike frekvenser er den skreddersydd for storbyweekend-turister.

Transvaia blir det eneste selskapet med ruter til Orly-flyplassen.

De nåværende aktørene med non stop ruter til Paris – SAS, Norwegian, Air France og Flyr – opererer alle på landets hovedflyplass, Charles de Gaulle.

Foreløpig blir det med denne ene ruten for Transavia i Oslo:

Prisene er klare

– Vi har for tiden ikke flere ruteplaner i Norge, sier informasjonssjef Julien Durieux i Transavia France til flysmart24.

Orly ligger sør for Paris, og var hovedflyplassen før Charles de Gaulle-flyplassen ble bygget på midten av 1970-tallet.

Transavia har allerede lagt ut billettene for salg, og så langt operer selskapet med priser fra 55 euro, rundt 550 norske kroner, for en enveisbillett uten innsjekket bagasje. Maksvekt på fri håndbagasje er 10 kilo.

Satser på Middelhavet

Det er Transavias franske selskap, Transavia France, som skal stå for flyvningene på den nye ruten. Den blir selskapets første i Norge på eget rutetabell.

Med Air France KLM-konsernet som eiere opererer Transavia ruter både ut fra Nederland og Frankrike.

Selskapet tilbyr hovedsakelig charterfly og rutefly til sommer- og vinterdestinasjoner i Europa, med fokus på Middelhavsregionen. Det har også ruter til Nord-Afrika.