To land peker seg klart ut foran charter-sommeren

To land er i en klasse for seg når nordmenn blir spurt om hvilket land de helst vil feriere i til sommeren. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Chartergigantene er spent foran årets sommersesong om hvordan folks mer pressede privatøkonomi kommer til å innvirke på reiseplanene.

Reiseslaget for våren og sommeren har vært i gang en god stund allerede, og rapportene viser oppmuntrende tall så langt.

En ny undersøkelse som landets største reisearrangør, Ving, kan presentere viser også hva som ligger an til å bli de mest etterspurte reisemålene denne sommeren. To land peker seg klart ut.

Seilte opp

– I fjor seilte Hellas opp som en favoritt blant norske feriegjester, og alt tyder nå på at også sommeren 2023 blir en ekte Hellas-sommer, heter det i en melding fra Vings Norge-sjef, Marie-Ann Zachrisson.

Derfor har selskapet også giret opp satsingen på de greske øyer med 12 prosent i forhold til i fjor sommer.

Den nye undersøkelsen bekrefter langt på vei at Hellas-feberen stadig er for oppadgående.

I Vings reisepanel har over 4 000 personer svart på hvilket reisemål de har mest lyst til å besøke i sommer. Her er det to land som peker seg klart ut som favoritter: Spania og Hellas.

Billig land

Av disse er det Hellas som scorer best. Når Ving spurte sitt reisepanel om hvilket land som de ønsker å reise til, er det landet 4 av 10 svarer at de helst vil reise til.

– Landet oppleves som genuint, og er for mange selve symbolet på en fantastisk middelhavsferie. Sammenlignet med andre destinasjoner i Middelhavet, er landet også relativt rimelig, skriver Ving.

Det siste blir trolig avgjørende for mange i en tid der økte utgifter til lån, energi og konsumvarer gjør det nødvendig for stadig flere å prioritere sine utgifter strengere.

Her er topp 5

  • 1. Hellas: 38 pst.
  • 2. Spania: 30 pst.
  • 3. Kroatia: 7,4 pst.
  • 4. Tyrkia: 7 pst.
  • 5. Kypros: 4,5 pst.

Rimelig ferie

Undersøkelsen viser at folk likevel har et høyt ønske om å prioritere reising.

– Det er ingen tvil om at mange fortsatt har en stor reiselyst etter de tapte reiseårene vi legger bak oss. I den situasjonen vi er i nå har det blitt ekstra viktig med rimelige ferier og trygghet. 2023 vil fortsatt være preget av usikkerhet, men vi vet også at reiser er noe av det siste folk ønsker å nedprioritere, sier Ving-sjef Zachrisson.