Klart for nok et Midtøsten-selskap – partner med SAS

Flyselskapet Etihad Airways skal nå fly fast på rute til Skandinavia. Det gir fordeler også for SAS-kunder. Foto: Etihad

I mange år har de to Midtøsten-selskapene Qatar Airways og Emirates fløyet i fast rute til Oslo, og til de andre hovedstedene i Skandinavia.

Nå kommer det tredje store selskapet fra denne regionen også inn i Skandinavia når Etihad Airways i dag har gjort det klart at selskapet åpner rute til København.

Det innebærer enda flere rutemuligheter for nordmenn som skal reise østover. Det Forente arabiske Emirater-baserte selskapet har, i likhet med sine konkurrenter, et stort rutenett til Asia og Afrika.

Fire ganger i uken

Selskapet har sin hovedbase i hovedstaden Abu Dhabi. Selskapet fløy i fjor 10 millioner passasjerer, og utvider stadig sitt rutenett.

I Skandinavia har det vært smått med rutesatsing, men når selskapet nå kommer med rute til København med fire ukentlige avganger. Selskapet skal benytte en Boeing 787 Dreamliner på ruten.

Ruten starter fra 1. oktober, og selskapet legger opp til avganger hver mandag, onsdag, lørdag og søndag.

Samarbeider med SAS

Etihad Airways har i dag et samarbeid med SAS.

– Vi har en såkalt SPA-avtale (Special Prorate Agreement) der Etihad kan tilby reise i kombinasjon med SAS-strekninger mellom Europa og Skandinavia, opplyser pressesjef Tonje Sund i SAS til flysmart24.

I presentasjonen av ruten ble det fra ledelsen på Kastrup hevdet at SAS og Etihad har såkalt code share-samarbeid med SAS. Det betyr at SAS kan selge billetter på Etihad som SAS-ruter, mens det er Ethiad som utfører selve flyvingen.

Dette er ikke riktig, ifølge Sund: – Vi har ikke hat code share-avtale med Etihad siden mars 2022, sier hun.