Norwegian skal overta ledige Flyr-maskiner

Nå kan Norwegian komme til å overta en del av flyene som ble ledige etter konkursen i Flyr. Flyr-flyet på bildet er at Boeing 737 Max-8, som har landet på Gran Canaria. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Norwegian er i ferd med å løse problemet med manglende flykapasitet foran sommeren. Selskapet har nå signert en intensjonsavtale om å overta seks av flyene som ble satt på bakken da Flyr gikk konkurs i forrige uke.

– Disse flyene passer godt inn i vår flåtestrategi. De vil også kompensere for den forsinkede flyleveransen fra Boeing denne våren, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian, i en pressemelding mandag.

Som flysmart24 har skrevet tidligere, har Norwegian fått beskjed fra flyfabrikken Boeing at flyleveransene derfra er forsinket.

Kunne ha betydd trøbbel

Dette kunne ha ført til trøbbel med å avvikle sommertrafikken etter planen.

Nå kan den utfordringen være i ferd med å bli løst, i og med at selskapet er stilt i utsikt å få seks fly uventet inn i flåten.

Norwegian har allerede signert en intensjonsavtale med Air Lease Corporation (ALC) om å lease seks av Flyrs fly, og det dreier seg om Boeing 737 Max 8-fly.

Kommer i tillegg

Disse kommer i tillegg til de tre 737 Max 8-flyene Norwegian allerede har avtalt å lease fra ALC, hvor ett allerede er levert.

Flyene skal leveres til Norwegian om kort tid, i god tid før sommersesongen 2023.

En endelig avtale forutsetter at visse betingelser oppfylles.