Tilbake med charterfly til Mallorca etter fem års opphold

Mallorca, her Puerto de Soller, blir en hit blant charterreisende i år. Nå styrkes også tilbudet fra Norge. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Det er liten tvil om hva som kommer til å bli sommerens store hit blant europeiske charterferie-reisende. De kommer til å strømme inn over den spanske feriefavoritten i sommer.

Stedet er Mallorca, og øyas flyplass har allerede fått meldt inn flere ankommende flyseter til Palma lufthavn enn i rekordåret 2019.

Nå kaster også norske Apollo seg inn i kampen om de reisende til ferieøya, og er tilbake med charterfly etter et opphold på fem år.

Mallorca favoritt

– 2018 var siste året vi hadde charterreiser til Mallorca. Etter det solgte vi kun rene ruteflyreiser dit, før vi i fjor da lanserte den dynamiske hybridløsningen med rutefly og egne kontrakthoteller, sier kommunikasjonssjef Beatriz Rivera i Apollo til flysmart24.

Blant disse reisene, som også omfattet Costa del Sol i Spania og Portugal, har Mallorca hele veien utpekt seg som favoritten:

– Vi har derfor lenge ønsket å få en egen rute oppe å gå til Palma. Veldig gøy at vi endelig har fått det til nå, sier Rivera.

Apollo vil ha avgang fra Oslo lørdag morgen, med start 13. mai og med avganger frem til 31. september.

Fra flere byer

Rivera forteller at det ikke har vært helt enkelt for Apollo å få Mallorca tilbake på charterprogrammet med nonstop-rute fra Gardermoen.

– Spesielt ikke når man også vil innfri nordmenns ønsker om tidlige lørdagsavganger midt i høysesong. Men nå har vi endelig klart det, og vi kunne ikke vært gladere, sier Rivera.

I tillegg til den nye charterflyvningen fra Oslo, tilbyr Apollo pakkereiser med rutefly fra hele syv andre norske byer til Mallorca i sommer. Det gjelder Bergen, Stavanger, Trondheim, Kristiansand, Ålesund, Haugesund og Alta.