Sniker seg foran Gardermoen enda en måned

København Lufthavn er stadig større enn Gardermoen, viser februar-tallene. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Norges hovedflyplass på Gardermoen har over flere år vært den største av hovedstads-flyplassene i Skandinavia og Norden. Det er den ikke lenger.

Ferske trafikktall som Avinor legger frem fredag viser t København Lufthavn var større enn Norges hovedflyplass i antall reisende for andre måned på rad.

Avstanden er ikke stor. Det dreier seg i februar om bare 14 000 reisende. Det utgjør trafikken i noen få timer.

Den totale flytrafikken i Norge ligger fremdeles betydelig under normalen, og februar endret ikke på den situasjonen.

Her er de faktiske trafikktall for de tre skandinaviske hovedstads-lufthavnene i februar:

  • København Lufthavn – 1 643 010 reisende
  • Oslo Lufthavn – 1 628 658
  • Stockholm Lufthavn – 1 103 429 reisende

Det er spesielt utenlandstrafikken som trekker ned for Gardermoens del, sier trafikkdirektør i Avinor, Gaute Skallerud Riise.

– Trafikken innenlands har hentet seg bedre inn etter pandemien. Selv om det er lenge til sommeren, er det mye som tyder på at vi vil se at denne forskjellen vil fortsette, sier Riise

Han venter at innenlandstrafikken vil være på bortimot 2019-niv i sommermånedene, før den faller noe i høst. Luftfarten sammenligner trafikktall med 2019 fordi dette var det siste normalåret før pandemien.

– Vi venter at utenlandstrafikken henter seg inn fremover, selv om den trafikken gradvis henter seg videre inn, selv om det vil være til et nivå som ligger et stykke under sommeren 2019, sier Riise.